• شنبه / ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1403070705313
  • خبرنگار : 71610

سید مقاومت از ولادت تا شهادت

سید مقاومت از ولادت تا شهادت

«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان پس از چندین دهه تاثیر قابل توجه در مقاومت اسلامی لبنان، در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت به شهادت رسید.

به گزارش ایسنا، سید حسن نصرالله در ۳۱ اوت ۱۹۶۰ میلادی در محله فقیرنشین «کرنتینا» در شرق بیروت به دنیا آمد.

پدرش «سید عبدالکریم» و مادرش «مهدیه صفی‌الدین» اهل روستای «البازوریه» از توابع شهر «صور» در جنوب لبنان بودند که به بیروت مهاجرت کردند.

سید حسن در سال ۱۹۷۶ و در سن ۱۶ سالگی با تشویق «سید محمد غروی» امام جمعه شهر صور و از دوستان «سید محمدباقر صدر» برای فراگیری علوم دینی به نجف اشرف مهاجرت کرد.

دبیرکل شهید حزب‌الله در سال ۱۹۷۸میلادی دروس مقدماتی حوزه را به پایان رساند و پس از ۲ سال اقامت در نجف، به دلیل فشارهای رژیم بعث عراق، به لبنان بازگشت.

سید مقاومت از ولادت تا شهادت
سید حسن نصرالله در کنار مادر

فعالیت سیاسی

سید حسن نصرالله از همان دوران نوجوانی به نوعی وارد فعالیت‌های سیاسی شد و پس از پایان دوره دبیرستان در سال ۱۹۷۵ مسؤول جنبش امل در زادگاهش شهرک البازوریه شد.

 وی پس از بازگشت از نجف در سال ۱۹۷۹ نیز به عضویت دفتر سیاسی جنبش امل درآمد و نماینده این جنبش در منطقه «البقاع» شد و در نهایت در سال ۱۹۸۲ به همراه گروهی دیگر از روحانیون مبارز از تشکیلات امل جدا شد و حزب‌الله لبنان را تأسیس کردند.

سید حسن نصرالله از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۲ میلادی فعالیت‌های خود را در حزب‌الله متمرکز کرد.

وی علاوه بر این که در شورای مرکزی این جنبش حضور داشت مسؤول آماده‌سازی نیروهای مقاومت و تأسیس هسته‌های نظامی آن نیز بود.

سید حسن نصرالله همچنین مدتی معاون «ابراهیم امین السید» مسوول حزب‌الله در بیروت و مدتی هم معاون اجرایی این جنبش بود.

سید مقاومت از ولادت تا شهادت
سید حسن نصرالله

دبیرکلی حزب‌الله

سید حسن نصرالله در سن ۳۲ سالگی و پس از شهادت «سید عباس موسوی» دومین دبیرکل حزب‌الله در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲ میلادی، با اجماع اعضای این جنبش به عنوان سومین دبیرکل آن انتخاب شد.

وی در دوران دبیرکلی حزب‌الله، به طور گسترده در حیات سیاسی داخلی لبنان مشارکت کرد و در انتخابات پارلمانی سال ۱۹۹۲، اولین انتخابات پارلمانی که پس از پایان جنگ داخلی در لبنان برگزار شد، به پیروزی مهمی دست یافت و با انتصاب ۱۲ نفر از اعضای حزب‌الله در پارلمان لبنان، فراکسیون «وفاداری به مقاومت» را تشکیل داد.

حزب‌الله در دوران وی به قدرتی منطقه‌ای تبدیل شد و توانست پس از انجام عملیات‌های متعدد، در سال ۲۰۰۰ رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی از لبنان و آزاد کردن اسرای لبنانی کند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در سال‌های مسئولیتش چندین بار از جمله در سال‌های ۲۰۰۴، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۱ مورد تهدید ترور ناکام واقع شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha