نیازی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برخی زمینهای کشاورزی در این استان حتی به کمتر از ۱۰۰۰ مترمربع رسیده است.
وی ادامه داد: در گذشته شرکتهای سهامی زراعی در این استان وجود داشت که در قالب این زمینهای خرد، یک محصول مشترک کشت میشد که تولید در این حالت اقتصادی میشد؛ اما کشت در این زمینهای خرد به هیچ عنوان اقتصادی نیست و کشاورز فقط نیاز خود برای یک سال در یک محصول را تامین میکند.
وی بیان کرد: برای بسیاری از این کشاورزها، کشت محصول در فصل بهار و پاییز به فروش محصولات کشاورزی آنها بستگی دارد.
محمد محمدزاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: خرده مالکی، سنگ پیش پای توسعه آبیاری نوین در این استان است. اراضی کشاورزی در این استان بسیار خرد و کوچک هستند، در نتیجه استقبال چندانی برای اجرای آبیاری نوین نمیشود.
وی گفت: تلاش ما این است تا صاحبان زمینهای خرد در قالب شرکتهای تعاونی یا سهامی زراعی، اقدام به اجرای این پروژه داشته باشند، اما این افراد حتی تمایل برای راهاندازی این تعاونی یا شرکتها را نیز ندارند. این افراد تصور میکنند اگر زمینهای آنها در قالب تعاونی و یا شرکت سهامی زراعی تجمیع شوند، دیگر مالک زمینهای خود نیستند که این تصور اشتباه است.
وی ادامه داد: برخی زمینهای کشاورزی، زیرساخت لازم را مانند برق، استخر ذخیره آب و ... برای اجرای این پروژهها ندارند و از سوی دیگر، توان کشاورز نیز برای ایجاد این زیرساخت، اندک است.
محمدزاده افزود: اولویت نخست سازمان جهاد کشاورزی، اجرای پروژههای آبیاری نوین روی اراضی است که سطح وسیعتری داشته یا اراضی خرد با یکدیگر تجمیع شده باشند.
انتهای پیام
نظرات