• شنبه / ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403070704923
  • خبرنگار : 71654

«دنباله‌دار قرن» ماه آینده از کنار زمین می‌گذرد

«دنباله‌دار قرن» ماه آینده از کنار زمین می‌گذرد

در ماه اکتبر سال جاری شاهد رویدادی خواهیم بود که هر ۸۰ هزار سال یک بار رخ می‌دهد. دنباله‌دار Tsuchinshan-ATLAS برای اولین بار در سال ۲۰۲۳ از کنار زمین می‌گذرد.

به گزارش ایسنا، این دنباله‌دار که از نظر فنی C/2023 A3 نامیده می‌شود، توسط برخی در جامعه نجوم به عنوان «دنباله دار قرن» شناخته شده است و می‌تواند به قدری درخشان باشد که از ستاره‌های اطرافش در آسمان و حتی سیارات مشتری و زهره بیشتر بدرخشد. اینکه تا چه اندازه این دنباله‌دار تماشایی است باید منتظر بود و دید، زیرا پیش‌بینی نحوه ظاهر شدن ستاره‌های دنباله‌دار از قبل دشوار است، اما این احتمال باعث شده است که تماشاگران آسمان در سراسر جهان برای این رویداد هیجان زده باشند.

به نقل از دیجیتال‌ترندز، اینکه آیا می‌توان این دنباله‌دار را با چشم غیرمسلح دید بستگی به این دارد که چقدر درخشان باشد. رابرت میسی(Robert Massey) از انجمن سلطنتی نجوم می‌گوید: همه ما در مورد چشم‌انداز ستاره دنباله‌دارA3 (Tsuchinshan-ATLAS) و اینکه چگونه ممکن است یک جسم درخشان خوب در آسمان شب باشد، بسیار هیجان زده هستیم. من فکر می‌کنم برای تشخیص آن به یک دوربین شکاری یا تلسکوپ نیاز داشته باشیم. اما کسی چه می‌داند، ممکن است با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده باشد. فقط باید صبر کنیم و ببینیم.

ستاره‌های دنباله‌دار از آنجا که توپ‌هایی از سنگ و یخ هستند به شدت می‌درخشند و وقتی به خورشید نزدیک می‌شوند، یخ شروع به تصعید به گاز می‌کند. ذرات یخ، نور خورشید را منعکس می‌کنند و به نظر می‌رسند که می‌درخشند و گازی که منتشر می‌شود دم مشخصی را به آنها می‌دهد. دنباله دار Tsuchinshan-ATLAS در حال حاضر از کنار خورشید می‌گذرد، اما به احتمال زیاد هنگامی که در اواسط اکتبر از کنار زمین بگذرد، در درخشان‌ترین حالت خود باشد.

به گفته انجمن سیاره‌ای، با نگاه کردن به سمت شرق آسمان حدود یک ساعت قبل از طلوع خورشید برای کسانی که در نیمکره شمالی هستند می‌توان با نگاه کردن به صورت فلکی سدس (Sextans) به دنبال دنباله‌دار بود. با نزدیک شدن به اواسط اکتبر، دنباله‌دار نورانی‌تر می‌شود، و بهترین شانس برای داشتن منظره‌ای خوب این است که جایی دور از شهرها یا دیگر منابع نور پیدا کنید و درست بالای افق را نگاه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha