• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۳ / ۱۷:۱۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403070302564
  • منبع : نمایندگی اردبیل

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تاکید کرد

ضرورت وقف در حوزه‌های فرهنگی، صنعتی و بهداشتی

ضرورت وقف در حوزه‌های فرهنگی، صنعتی و بهداشتی

ایسنا/اردبیل مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: به لحاظ فراوانی بیشترین موقوفات و رقبات در این استان به ترتیب مربوط به کشاورزی، مذهبی (اماکن مذهبی و مساجد)، تجاری و مسکونی و کمترین موقوفات و رقبات در استان اردبیل مربوط به حوزه‌های فرهنگی، صنعتی و بهداشتی است.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده امروز سوم مهر همزمان با هفته وقف در نشست خبری، با اشاره به وجود ۱۷۸ بقعه و امامزاده در این استان، گفت: ساختمان ۵۰ بقعه و امامزاده واقع در مسیر به‌ صورت مناسب مرمت و بازسازی و بهسازی شده و در اختیار فعالان فرهنگی مذهبی و اجتماعی شهری و روستایی قرار گرفته است تا مسافران و گردشگران از آن استفاده کنند.

حجت‌الاسلام ستوده افزود: از این تعداد بقعه متبرکه و امامزاده ۲۵ مورد در شهرستان اردبیل، ۱۶ مورد در شهر اردبیل، سه مورد در شهرستان نیر، پنج مورد در شهرستان سرعین، ۲ مورد در بخش هیر، ۸۵ مورد در شهرستان خلخال، ۲۳ مورد در شهرستان کوثر، ۱۶ مورد در شهرستان مشگین شهر، ۱۲ مورد در شهرستان نمین، ۶ مورد در شهرستان گرمی، یک مورد در شهرستان بیله سوار، یک مورد در شهرستان اصلاندوز و یک مورد نیز در شهرستان انگوت قرار دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین امامزاده و بقعه متبرکه در جنوب استان و در شهرستان‌های خلخال و کوثر قرار دارد، اظهار کرد: از شهرستان‌های استان فقط پارس آباد امامزاده و بقعه متبرکه ندارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل اجرای نیات واقفان، حفظ و نگهداری موقات، احیای موقوفات و معرفی امامزاده‌ها به عنوان قطب فرهنگی را از دیگر اولویت‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برشمرد و اضافه کرد: باید لذت وقف به مذاق مردم خوش آمده و اثرات آن در جامعه مشهود باشد.

حجت‌الاسلام ستوده ادامه داد: در همین راستا طرح جامع توسعه امامزاده سیدصدرالدین اردبیل تهیه شده و با تصویب آن عملیات اجرایی این طرح جامع در بیش از پنج هکتار زمین آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: امامزاده سیدصدرالدین اردبیل از سه منبع نذورات مردم، خیرین و کمک های دولتی حمایت می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: به لحاظ فراوانی بیشترین موقوفات و رقبات در این استان به ترتیب مربوط به کشاورزی، مذهبی (اماکن مذهبی و مساجد)، تجاری و مسکونی و کمترین موقوفات و رقبات در استان اردبیل مربوط به حوزه‌های فرهنگی، صنعتی و بهداشتی است.

حجت الاسلام ستوده خاطر نشان کرد: موقوفه در واقع حقیقت و بخش غیر ملموس وقف بوده که قابل رویت نیست اما رقبه، قسمت قابل رویت و عینی وقف است و هر موقوفه می‌تواند چندین رقبه و یا حداقل یک رقبه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سه هزار و ۱۱۰ موقوفه و بیش از هفت هزار و ۴۰۰ رقبه در استان اردبیل وجود دارد، گفت: تمامی مساجد و اماکن مذهبی موقوفه محسوب می‌شود و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ موقوفه در استان اردبیل مسجد است.

۵۱ مدرسه در استان اردبیل وقفی است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با بیان اینکه عرصه ۵۱ مدرسه در نقاط مختلف این استان وقفی است، گفت: عرصه وقف به هیچ وجه قابل واگذاری نیست و واقفان باید در صورت وقف به هر دستگاهی به اداره اوقاف اطلاع دهند تا موقوفات آن‌ها ثبت شود تا با گذشت زمان در اجرای نیات آن‌ها انحرافی صورت نگیرد.

وی اظهار کرد: وقف، بالاترین انفاق و مدیریت مال پس از مرگ است و اداره کل اوقاف و امور خیریه تلاش می‌کند با انفال و مدیریت اموال بسیاری از افراد جامعه از خیرات و مبرات آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha