• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403070302518
  • خبرنگار : 71654

افزایش پروتئین در غلات اصلی برای مبارزه با کمبود پروتئین

افزایش پروتئین در غلات اصلی برای مبارزه با کمبود پروتئین

پیشگامان زیست شناسی، پروتئین را در غلات اصلی افزایش داده و به کاهش کمبود پروتئین جهانی کمک می‌کنند.

به گزارش ایسنا، تحقیقات پیشگامانه یک زیست شناس در ایالت می‌سی‌سی‌پی برای بهبود تغذیه و پایداری جهانی این هفته منتشر شده است.

به نقل از ساینس دیلی، لینگ لی(Ling Li)، دانشیار دپارتمان علوم بیولوژیکی می‌سی‌سی‌پی، بیش از یک دهه را صرف مطالعه برنج و سویا کرده است و هدف او ارائه یک استراتژی جدید برای بهبود محصول برای افزایش پروتئین آن است.

مطالعه او یک راه حل بالقوه برای مبارزه با کمبود پروتئین جهانی ارائه می‌دهد که میلیون‌ها نفر، به ویژه کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به اختلالات شناختی، کاهش رشد و بیماری‌هایی مانند سوء تغذیه شدید که عمدتا به دلیل کمبود پروتئین رژیم غذایی ایجاد می‌شود، منجر می‌شود.

لی می‌گوید: با افزایش نگرانی‌ها در مورد کمبود پروتئین و اثرات زیست‌محیطی منابع پروتئینی حیوانی، افزایش محتوای پروتئین گیاهی برای بهبود سلامت و پایداری انسان بسیار مهم است.

تحقیقات لی که شامل بیش از ۱۰ سال کار میدانی و داده‌های مزرعه‌ای برای حمایت از یافته‌های او است بر بهینه‌سازی بیان ژنتیکی گیاهان برنج و سویا تمرکز دارد که در نتیجه باعث افزایش سطح پروتئین و کاهش محتوای کربوهیدرات می‌شود. رویکرد جدید او از ویرایش ژن برای حذف عناصر سرکوبگر از توالی‌های دی‌ان‌ای(DNA) غیرکدکننده استفاده می‌کند و پتانسیل تولید پروتئین بالاتر در محصولات را ممکن می‌کند. این استراتژی نه تنها ارزش غذایی را بالا می‌برد، بلکه با کاهش وابستگی به پروتئین‌های مشتق شده از حیوانات، شیوه‌های کشاورزی پایدارتری را نیز ترویج می‌کند.

این یافته‌ها طرحی امیدوارکننده برای افزایش بهره‌وری محصول و کیفیت تغذیه از طریق ویرایش دقیق ژنوم، با پیامدهای گسترده برای امنیت غذایی جهانی و پایداری زیست محیطی ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha