• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403070302158
  • خبرنگار : 50184

تعلل وزارت میراث فرهنگی در بررسی پرونده تله کابین «تاق بستان»

تعلل وزارت میراث فرهنگی در بررسی پرونده تله کابین «تاق بستان»

ایسنا/کرمانشاه بیش از دو دهه از مطرح شدن پروژه تله کابین تاق بستان می‌گذرد، اما باوجود سالیان طولانی، این پروژه هنوز بلاتکلیف مانده و به نتیجه نرسیده است.

به گزارش ایسنا، واقع شدن بخشی از پروژه تله کابین کرمانشاه در حریم منظری تاق بستان و احتمال تاثیرگذاری آن روی ثبت جهانی این بنای ارزشمند دوران ساسانی، باعث شده تا در تمام سالهای گذشته احداث آن با چالش‌ها و موانعی مواجه شود. 

در طول دو دهه گذشته مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه یا موضع قاطعانه و محکمی در خصوص تاثیر این پروژه روی ثبت جهانی تاق بستان نگرفته‌اند و یا اگر هم نظر خود را در خصوص آسیب‌هایی که تله کابین می‌تواند به ثبت جهانی تاق بستان بزند گفته‌اند، با مخالفت شهرداری و اصرار آنها برای ادامه پروژه مواجه شده‌اند. 

در طی چندسال اخیر بارها مسئولینی همچون مدیرکل امور پایگاه‌های ملی و جهانی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی به کرمانشاه سفر داشته و از این پروژه بازدید کرده‌اند و قول هایی را برای تعیین تکلیف آن داده‌اند، اما در نهایت تله کابین همچنان معطل مانده است. 

سال گذشته بود که تیمی کارشناسی در استان شکل گرفت تا براساس ضوابط بین المللی، ضوابط یونسکو و بررسی نمونه های خارجی نظر قطعی خود را در رابطه با تاثیرات احداث پروژه تله کابین روی ثبت جهانی تاق بستان بدهند که این تیم در پایان مطالعات خود اعلام کرد که این پروژه  مانع از ثبت جهانی تاق بستان خواهد شد، اما حتی با اعلام نظر این تیم کارشناسی موضوع تله کابین خاتمه پیدا نکرد و شهرداری کماکان به پیگیری خود برای احداث آن ادامه داد. 

تاکید شهرداری کرمانشاه بر احداث این پروژه باعث شد تا او به همراه استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی استان دیداری با وزیر پیشین میراث فرهنگی داشته باشند و از او بخواهند که وزارت میراث فرهنگی در خصوص این پروژه بررسی دوباره‌ای انجام دهد. 

این رایزنی‌ها نتیجه داد و پروژه تله کابین مجددا در دستور کار دفتر ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفت، اما این‌بار آنها از مشاور پروژه تله کابین خواستند تا چند مسیر پیشنهادی را به این دفتر ارائه دهند تا آنها نیز روی مسیرهای پیشنهادی بررسی انجام دهند. 

آنطور که مدیرکل میراث فرهنگی استان می گوید: مشاور شهرداری کرمانشاه در اجرای پروژه تله کابین چهار مسیر پیشنهادی از جمله مسیر کنونی را به وزارت میراث فرهنگی ارائه داده و آنها نیز پس از بررسی مسیرها از مشاور پروژه خواسته‌اند که جزئیات مسیرها را نیز در اختیارشان قرار دهد. 

داریوش فرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: آخرین نشستی که به منظور بررسی پروژه تله کابین تاق بستان در وزارتخانه برگزار شد مربوط به اوایل تابستان امسال بود و مقرر شد جزییات مسیرهای پیشنهادی در اختیار وزارتخانه قرار داده شود که مشاور پروژه نیز این کار را انجام داده است. 

وی اضافه کرد: هنوز دفتر ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی این پروژه است و نظر نهایی خود را به استان اعلام نکرده است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان خاطرنشان کرد: ما نیز منتظر هستیم که با نظر نهایی وزارتخانه، پروژه تله کابین تاق بستان برای همیشه از بلاتکلیفی خارج شود. 

در پایان باید گفت که علیرغم گذشت چندین ماه از ورود پرونده تله کابین تاق بستان به وزارت میراث فرهنگی، به نظر می‌رسد بررسی این پرونده در دفتر ثبت و حریم آثار وزارتخانه با کندی پیش می‌رود و مشخص نیست که به چه دلیل در اعلام نظر نهایی خود تعلل می‌کنند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۳ ۱۲:۰۸

مسئله فقط حریم منظری تاقوسان نیست. در دشت کاهو هم آثار تاریخی از عصر سنگ و مس وجود دارد و غاردواشکفت هم اثری باستانی ومحل سکونت انسان اولیه است و اینها هم حریم منظری و اهمیت تحقیقاتی بالا دارند.متأسفانه میراث فرهنگی این آثار را به مردم نشناسانده است.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۳ ۱۲:۴۸

با وجود چنین مدیریتی در میراثی فرهنگی استان هرگز نه طرح تله کابین به سرانجام می رسد و نه سایر طرحهای شاخص استان نظیر ثبت جهانی طاق بستان و معبدآناهیتا و ثبت جهانی نژاد اسب کرد به سرانجام می رسد و در نهایت تحولی هم در صنعت گردشگری استان رخ نمی دهد .