• شنبه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403063119913
  • خبرنگار : 50587

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان برگزیده فراخوان طرح ملی شد

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان برگزیده فراخوان طرح ملی شد

ایسنا/اصفهان طرح تدوین‌شده توسط عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان برگزیده فراخوان «تدوین سرفصل‌های آموزشی هوش مصنوعی در رشته‌های دانشگاهی» شد.

در آیین تجلیل از برگزیدگان فراخوان «تدوین سرفصل‌های آموزشی هوش مصنوعی در رشته‌های دانشگاهی» که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، از ۵۰ طرح برگزیده در حوزه فنی مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه، کشاورزی و علوم‌انسانی تجلیل شد.

در این فراخوان، طرح پیشنهادی احسان رئیسی، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر گروه ترویج و کاربردی‌سازی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی با عنوان «کاربرد هوش مصنوعی در علوم انسانی دیجیتال» برگزیده شد. این طرح سرفصل‌های یک درس سه واحدی را برای تدریس در رشته‌های علوم انسانی پیشنهاد می‌دهد و در آن، کاربرد جدیدترین روش‌های هوش مصنوعی از جمله پردازش زبان طبیعی و هوش مصنوعی مولد در حوزه دیجیتال‌سازی علوم انسانی آموزش داده می‌شود.

احسان رئیسی درباره این طرح پیشنهادی، گفت: علوم انسانی دیجیتال از حوزه‌های نو، بسیار مهم و بنیادین در زمینۀ فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی علوم انسانی به‌شمار می‌رود. علوم انسانی دیجیتال در دو دهه گذشته در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و حتی تجاری دنیا در کانون توجه قرار گرفته، اما در دانشگاه‌های ما چنان که باید و شاید از این امکان بسیار مؤثر و مثمر استفاده نشده است.

وی ادامه داد: علوم انسانی دیجیتال زمین مشترک علوم انسانی و فناوری‌های نوظهور به‌شمار می‌رود که از یک سو به تسریع، تعمیق و توسعه فعالیت‌های علمی علوم انسانی کمک می‌کند و از دیگر سو می‌تواند مبانی نظری و روش‌های به کار گرفته‌شده در فناوری‌های نوظهور را ارتقا بخشد. استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه دستاوردهای شگرف و مهمی خواهد داشت. در کشور ما به‌کارگیری هوش مصنوعی در علوم انسانی دیجیتال افزون بر دستیابی به اهداف علوم انسانی دیجیتال می‌تواند شکاف موجود را بین ابزارها و توانمندی‌های علوم انسانی دیجیتال در داخل و خارج از کشور برطرف کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه اصفهان، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان افزود: در این مسیر، گام نخست توانمندسازی استادان، دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های مختلف در زمینه علوم انسانی دیجیتال و هوش مصنوعی است، طرح «کاربرد هوش مصنوعی در علوم انسانی دیجیتال» می‌کوشد به شکلی گام به گام، به‌روز و منسجم، مبانی نظری، روش‌ها و ابزارهای این حوزه را معرفی و ترویج کند. در تدوین این طرح، همکارانم، دکتر محمد امینی، محقق دوره پسادکتری دانشگاه اصفهان نیز شرکت داشته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۴۶

بسیار استاد دوست‌داشتنی و باسوادی هستند. از بهترین خاطراتم نشستن سر کلاس درس ایشان بود.