• جمعه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403063019489
  • خبرنگار : 71415

تایوان و بلغارستان دست داشتن در تولید پیجرهای منفجر شده در لبنان را رد کردند

تایوان و بلغارستان دست داشتن در تولید پیجرهای منفجر شده در لبنان را رد کردند

وزیر دفاع تایوان بار دیگر تاکید کرد این جزیره ارتباطی با انفجارهای اخیر دستگاه‌های پیجر در لبنان ندارد.

به گزارش ایسنا، تایوان پس از آن که یک شرکت تایوانی به تولید پیجرهای مرتبط با انفجارهای لبنان ارتباط پیدا کرد در کانون توجهات قرار گرفت. شرکت تایوانی که نام تجاری آن در پیجرهای منفجرشده به چشم می‌خورد، «گلد آپولو» (Gold Apollo) است. «ولینگتون کو»، وزیر دفاع تایوان امروز (جمعه) در سخنرانی در پارلمان اظهار کرد: «ضرورتی برای آنکه تایوان به شکلی نامعقول در این موضوع دخیل باشد وجود ندارد.»

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، «جی‌.دبلیو. کوئو»، وزیر امور اقتصادی تایوان هم گفت تایپه دستگاه‌های پیجری که بتوان آنها را منفجر کرد تولید نکرده است.

روز سه ‌شنبه تعداد زیادی از دستگاه‌های پیجر مورد استفاده حزب‌الله لبنان در نقاط مختلف این کشور منفجر شدند. وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد این انفجارها به کشته شدن ۱۲ تن و زخمی شدن بالغ بر ۲۸۰۰ نفر دیگر منجر شده‌اند. یک روز بعد از آن در چهارشنبه موج دومی از انفجارهای متعدد دستگاه‌های ارتباطی و الکترونیکی متعلق به اعضای حزب‌الله لبنان به وقوع پیوست که در نتیجه آن طبق اعلام وزارت بهداشت لبنان دست کم ۲۵ تن جان خود را از دست داده و بیش از ۶۰۰ نفر زخمی شدند.

خبرگزاری «رویترز» روز چهارشنبه گزارش داد سازمان اطلاعاتی موساد رژیم صهیونیستی مواد منفجره را در ۵۰۰۰ دستگاه پیجر که از شرکت تایوانی «گلد آپولو» سفارش داده شدند کار گذاشته بود.

مدیر عامل شرکت گلد آپولو اما اعلام کرد پیجرهای منفجر شده توسط یک شرکت مجارستانی به نام «بی.‌ای.سی» تحت لیسانس گلد آپولو تولید و توسعه داده شده‌اند. این شرکت مجارستانی به خبرگزاری روسی «ریانووستی» گفت که به ارائه خدمات مشاوره تجاری می‌پردازد و در تولید پیجرها دخیل نبوده است.

پس از انتشار این گزارش‌ها، وبگاه خبری «تلکس» نیز به نقل از آنچه «منابع مطلع» نامید گزارش داد شرکت بلغارستانی «نورتا گلوبال» عامل تحویل پیجرهای منفجر شده در لبنان بوده و شرکت مجارستانی بی.ای.سی صرفا به عنوان یک واسطه عمل کرده است.

در پی این گزارش رسانه‌های بلغارستانی روز جمعه گزارش دادند سازمان امنیت ملی دولت بلغارستان اعلام کرده دستگاه‌های پیجر منفجر شده در لبنان نه به بلغارستان وارد و از این کشور صادر و نه در این کشور تولید شده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری «بی‌تی‌ای»، این سازمان در بیانیه‌ای نوشت: «پس از وارسی‌هایی که سازمان امنیت ملی دولت به همراه وزارت کشور و سازمان ملی گمرک بلغارستان انجام دادند به شکل مسلمی مشخص شد دستگاه‌های ارتباطی مشابه با آنهایی که در لبنان منفجر شدند نه به بلغارستان وارد، نه از آن صادر و نه در آن تولید شده‌اند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha