حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی شب گذشته در نخستین نشست آموزشی فرهنگی بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی که در زائرسرای کرامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه مرجع علوم انسانی است و انقلاب اسلامی نیز انقلابی است که داعیه جریان و حرکت تمدنی دارد. تمدن نیز در بستر دانش است و تمام دانشها در بستر علوم انسانی شکل میگیرند. در مبحث انقلاب اسلامی آنچه که در بضاعت ما بوده، اندک است و از همین مقدار اندک نیز موارد بسیاری بهکار گرفته نشده است. لذا افکار متفاوت و رفت و برگشتهای صورت گرفته در جریانات مختلف، آسیبزا بودهاند، بنابراین باید حرکات مداوم و همجهت با افقی که مقام معظم رهبری اعلام کردهاند، صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر به مسیر حرکت دانشگاهها توجه نشود، چرخشهایی رخ خواهد داد که برگرداندن دوباره آنها زمانبر و هزینهبر خواهد بود. در جریان تولید علم در مقابل جهان غرب، در حوزههای علوم انسانی و غیر آن پس از وقوع انقلاب اسلامی ثمره فراوانی کسب نشد، چرا که موضوع اسلامیشدن دانشگاهها در ابتدا موضوعی ساده به نظر میآمد اما امروز مهمترین و ضروریترین مسئله شناخته میشود که باید به آن به طور کامل پرداخت. در این راستا رشتههای تازهتاسیسشده باید همراه با نظارت باشند و سرفصلهای دروس نیز اصلاح شوند. ضمن اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در رویکرد جدید خود، شورای تحول را از شوراهای مهم میداند و آن را به طور کامل حفظ کرده است و دبیر شورای تحول نیز کارگروههایی را در جهت تحول این شورا تشکیل داده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بیان کرد: برترین عنایت و هدیهای که خداوند در اختیار بشر گذاشته، وجود اولیای الهی است که اشرف آنان پیامبر اسلام(ص) هست. آغازگر جریان بزرگ علمی که گروه علوم انسانی وجههای از آن محسوب میشود، پیامبر اسلام(ص) است. توصیه بر دانش و تاکید بر آن از ویژگیهای پیامبر(ص) بود. ضمن اینکه عربستان قبل از وجود پیامبر مانند کشوری بدون آب و ثمر بوده و ایشان با حضورش آن چشمه خشکیده را جوشاند.
رستمی افزود: تفسیر پیامبر(ص) در سفارش کردن به دانش به این صورت آمده است که میگویند: «العلم خرائن و مفاتحه السوال، فاسالوا فانه یوجر اربعه: السائل، والمعلم، والمستمع، والمحب لهم، دانش گنجینههایی است که کلیدهای آن پرسش است پس بپرسید که در این پرسش چهار گروه پاداش میگیرند، هم شخصی که میپرسد، هم شخصی که پاسخ میدهد، هم شخصی که این پرسش را میشنود و هم شخصی که این جلسات را دوست دارد» همچنین ایشان فرمودند:« سائل العلما و خالل الحکما وجالسو الفقرا، از دانشمندانتان بپرسید و با انسانهای دارای حکمت و استحکام رای گفتوگو داشته باشید و با آدمهای فقیر نشست و برخاست کنید»
وی در خصوص فضیلت زیارت امام رضا(ع) عنوان کرد: در کتاب کاملالزیارت آمده است که از حضرت موسیبن جعفر(ع) درباره فضیلت زیارت امام رضا(ع) پرسیدهاند و ایشان فرمودند: کسی که زیارتکننده قبر فرزند من باشد برای او نزد خداوند هفتاد حج مقبول است، راوی میگوید: گفتم هفتاد حج؟ فرمودند: آری بلکه هفتصد حج، با تعجب پرسیدم هفتصد حج؟ فرمودند: آری بلکه هفتاد هزار حج مقبول و سپس فرمودند: چه بسا حجی که مورد قبول قرار نگیرد. همچنین امام موسی کاظم(ع) فرمودند: کسی که فرزندم را زیارت کند و یک شب در آن منطقه بخوابد مانند این است که خدا را در عرشش زیارت کرده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: همچنین از امام جعفر صادق پرسیده شده است که بین زیارت امام رضا(ع) و امام حسین(ع) کدام یک فضیلت بیشتری دارد که ایشان فرمودند: زیارت امام رضا(ع) فضیلت بیشتری دارد. در این خصوص دو تفسیر وجود دارد که تفسیر اول به این صورت نقل شده است که این پاسخ امام مخصوص همان دوره است، چرا که در آن زمان زیارت اهل بیت در مدینه به افراد نزدیکتر بود اما زیارت امام رضا(ع) بسیار دور و سخت بود به همین جهت فضیلت بیشتری داشت. تفسیر دوم به این صورت نقل شده است که که بیشتر ادیان و مذاهب به زیارت امام حسین(ع) میروند، اما به زیارت امام رضا(ع) تنها افراد شیعه دوازده امامی میروند.
رستمی تاکید کرد: امام رضا(ع) وسعت بالایی در دارایی و کرم دارند، ایشان در برطرف کردن نیازهای انسانها شوق بسیار زیادی دارند و بسیار حیف است ما انسانها نسبت به کرامت ایشان کاهلی کنیم و دست خود را به سوی ایشان دراز نکنیم.
انتهای پیام
نظرات