• چهارشنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403062818569
  • خبرنگار : 50214

رئیس سازمان حمل و نقل شهرداری در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد:

استفاده رایگان یزدی‌ها از اتوبوس در هفته اول مهر/بیش از ۱۰ میلیون سفر با اتوبوس در سال گذشته

استفاده رایگان یزدی‌ها از اتوبوس در هفته اول مهر/بیش از ۱۰ میلیون سفر با اتوبوس در سال گذشته

ایسنا/یزد رئیس سازمان حمل و نقل شهرداری یزد با اشاره به فراهم شدن استفاده رایگان شهروندان یزدی از ناوگان اتوبوس شهری در هفته نخست بازگشایی مدارس، اعلام کرد: سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار سفر توسط این ناوگان در شهر ۵۳۰ هزار نفری یزد انجام شده است.

«مهدی فعالی» در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید از هفته آینده، تصریح کرد: به منظور کاهش بار ترافیکی سطح شهر در روزهای شروع سال تحصیلی و با تصویب اعضای شورای اسلامی شهر، اتوبوس‌های شهری طی هفته اول مهرماه یعنی از یکشنبه اول تا پنجشنبه پنجم مهرماه، برای عموم شهروندان رایگان خواهد بود.

وی در مورد افزایش استقبال شهروندان یزدی از ناوگان اتوبوس شهری، گفت: به دنبال تغییر سبک زندگی مردم شاهد تاثیر آن بر حوزه حمل و نقل نیز هستیم چرا که هرچند مردم در گذشته مسافت‌های زیادی در شهر را پیاده یا توسط دوچرخه می‌پیمودند ولی اکنون با فعالیت سیستم‌های حمل و نقل جدید مانند تاکسی اینترنتی‌ها، امکان جابجایی شهروندان از مبدا به مقصد با هزینه مشخص و در کمترین زمان فراهم شده است.

فعالی ضمن تاکید بر لزوم تغییر روش‌های حمل و نقل عمومی نیز متناسب با تغییر سبک زندگی افراد در جامعه، گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته اتفاق متناسبی در این حوزه روی نداد و تنها شاهد برخی اقدامات پراکنده مانند استفاده از کارت شهروندی برای استفاده از ناوگان اتوبوس در شهر یزد بودیم، حال این که نیازمند تغییر روش و مدل ارائه خدمات در این حوزه بودیم.

وی به اقدامات صورت گرفته در جهت هوشمندسازی ناوگان اتوبوس شهری اشاره و اظهار کرد: در همین راستا از طریق سامانه «یزد من»، امکان مشاهده مبدا و مقصد و مسیرهای ناوگان اتوبوس شهری و حتی زمان رسیدن اتوبوس به ایستگاه فراهم شد و همین موجب استقبال بیشتر شهروندان یزدی از اتوبوس شده است.

این مسئول از راه‌اندازی اتاق مانیتورینگ جهت رصد حرکت اتوبوس‌های ناوگان در سطح شهر، از دیگر اقدامات در این حوزه را نونوار کردن ایستگاه‌های اتوبوس سطح شهر خواند و تصریح کرد: از مجموع ۸۶۲ ایستگاه اتوبوس سطح شهر تا سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۲۰ ایستگاه مسقف و دارای نیمکت بود ولی اکنون تعداد این ایستگاه‌ها به ۷۸۰ مورد افزایش یافته و رضایت خوبی را از سوی شهروندان شاهد هستیم.

وی رسیدگی به پایانه‌های اتوبوسرانی سطح شهر را از دیگر اقدامات موثر در استقبال شهروندان از این ناوگان برشمرد و گفت: ساماندهی پایانه‌های دولت‌آباد و شهدای محراب، نوسازی کامل پایانه امام خمینی(ره)، طراحی چارچوب اصلی پایانه امام علی(ع) و انجام برخی اقدامات اصلاحی در مورد این پایانه و نیز پایانه جانباز در این رابطه انجام شد.

فعالی، نوسازی کامل پایانه‌ امام علی(ع) و نیز پایانه شهدای محراب که به صورت تمام هوشمند طراحی شده را از الزامات شهری دانست و ابراز امیدواری کرد با حمایت شهرداری شاهد انجام آن باشیم.

وی با بیان این که ناوگان اتوبوسرانی شهر یزد به رغم فرسودگی در زمره ناوگان‌های خوب کشور است، گفت: طی سه سال گذشته عمر ناوگان اتوبوسرانی یزد با اقدامات صورت گرفته از جمله خریداری ۲۹ دستگاه اتوبوس جدید که تاکنون ۱۵ مورد ان تحویل شده است، در حد ۱۳.۵ سال حفظ شده است.

این مسئول یادآور شد: سرویس دهی در برخی مسیرهای شهر یزد نیازمند خدمات دهی از طریق اتوبوس است چرا که ۷۰ درصد زمان خدمات‌دهی آنها بیش از ۳۰ مسافر دارند و در این رابطه با کمبود ۴۰ دستگاه اتوبوس مواجه هستیم ولی در برخی از مسیرها نیز امکان استفاده از ون و مینی‌بوس وجود دارد که ۱۰ مورد از این مسیرها از ابتدای آبانماه به وسیله مینی‌بوس خدمات‌دهی خواهند شد.

وی با اشاره تحویل ۲۹ دستگاه ون از مجموع ۹۵ دستگاه ون خریداری شده توسط شهرداری تاکنون، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته و شروع فصل مدارس،  این ون‌ها از آذرماه وارد شبکه خدمات‌رسانی خواهند شد.

رئیس سازمان حمل و نقل شهرداری  با بیان این که تعداد ناوگان فعال در مسیر براساس نیاز و تعداد مسافر لحاظ می‌شود، گفت: خوشبختانه در سال گذشته ناوگان اتوبوسرانی شهر یزد با جمعیت ۵۳۰ هزار نفر تعداد ۱۰ میلیون و ۳۱۱ هزار و ۷۰۱ سفر انجام داده که از حیث تعداد مسافرت رتبه اول کشور را نسبت به جمعیت اخذ کردیم.

وی در رابطه با راه‌اندازی بی‌آرتی در شهر نیز گفت: برخی مسائل مانند موضوع بی آر تی به رغم این که مشکل حوزه حمل و نقل شهری را رفع می‌کند ولی در حوزه سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری نیست و با وجود رایزنی‌های سه ساله برای اختصاص مسیر ویژه، تاکنون به دلایل مختلف محقق نشده است.

فعالی در پایان اضافه کرد: قطعاً سرعت انتقال مسافر نیز در کنار سایر عوامل مانند هزینه، مسیر و رفت و آمدهای روزمره ناوگان می‌تواند جاذبه‌ای برای استقبال شهروندان از این ناوگان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha