به گزارش ایسنا، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان امروز (چهارشنبه) با بیان اینکه در نشست آتی بریکس شرکت خواهد کرد، گفت اما ارمنستان برنامهای برای ادغام با این سازمان ندارد.
وی که در جریان اجلاس جهانی ارمنستان صحبت میکرد، اظهار داشت: ارمنستان اصلاحات ارتش و نیروهای مسلح را آغاز کرده است و این موضوع به ویژه در آذربایجان نیز مورد بحث قرار میگیرد که دستیابی به سلاح و مهمات توسط ارمنستان به این معنا نمیباشد که ارمنستان خواهان صلح نیست و اهداف تهاجمی دارد.
پاشینیان در ادامه تاکید کرد ارمنستان هیچ ادعای ارضی از همسایگان خود ندارد و افزود: پیش از هر چیز میخواهم، بگویم که منشور سازمان ملل، اگر اشتباه نکنم، ماده ۵۱ به هر کشوری این فرصت را میدهد که اقدامات لازم را برای دفاع از خود انجام دهد.
نخست وزیر ارمنستان خاطرنشان کرد: من باز هم میگویم که ایروان تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه را به رسمیت میشناسد و از هیچ کشوری ادعای ارضی ندارد.
او همچنین تصریح کرد: بله، ما سرزمینهایی را تصرف کردهایم، بیش از ۲۰۰ کیلومتر مربع اما من بهعلاوه میخواهم بگویم با آییننامهای که اخیراً با جمهوری آذربایجان در مورد کار مشترک کمیسیونهای تحدید حدود امضا شده، این فرصت فراهم میشود که بتوانیم مشکل خود را از طریق مذاکره و نه راه حل نظامی حلوفصل کنیم.
نیکول پاشینیان در بخش دیگری از صحبتهای خود به سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) اشاره کرد که یک ائتلاف نظامی بیندولتی در اوراسیا است که در سال ۱۹۹۲ در چارچوب جامعه کشورهای مستقل همسود در تاشکند شکل گرفت و ۶ کشور از اعضای اتحاد جماهیر شوروی در آن عضویت دارند: ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان.
وی در این باره گفت: CSTO امنیت، موجودیت آینده، حاکمیت و کشور ارمنستان را تهدید میکند. از اینرو، ایروان عضویت خود را در سازمان پیمان امنیت جمعی متوقف کرده است.
پاشینیان بیان کرد: بحثهای زیادی در مورد اینکه آیا ارمنستان در تلاش است یا اینکه به بازگشت به سازمان پیمان امنیت جمعی فکر میکند، وجود دارد. ما تنها در صورتی فعالیتهای خود در این نهاد را بهطور کامل احیا خواهیم کرد که پاسخهای مشخصی به سوالات مطرح شدهمان داده شود. دو سال از تاکید ما میگذرد، پاسخها نه تنها دریافت و از همین حالا هم بدیهی است که داده نمیشود. میتوانم بگویم تا زمانی که این پاسخها شنیده نشود و قانعکننده نباشد، هر ثانیه ارمنستان از CSTO دورتر و دورتر میشود.
نخست وزیر ارمنستان همچنین با اعلام اینکه ایروان تصمیمی استراتژیک برای ساخت نیروگاه هستهای مدولار (NPP) گرفته است، تاکید کرد چنین فناوریهایی در روسیه، فرانسه، کره جنوبی و ایالات متحده در حال توسعه هستند.
او در این باره اظهار داشت: ما یک تصمیم استراتژیک گرفتهایم که باید یک نیروگاه هستهای مدولار از نوع کوچک داشته باشیم. تعدادی از کشورها به مرحله استفاده از فناوریهای مدولار رسیدهاند. به نظر میرسد ایالات متحده بزرگترین پیشرفت را داشته است. اما روسیه، فرانسه و کره جنوبی روی این فناوری کار میکنند و ما نیز با شرکای خود کار میکنیم.
پاشینیان افزود: تمایل به ساخت این نیروگاهها با این واقعیت مرتبط است که محیط زیست را تهدید نمیکند و نیازی به تخلیه ساکنان مناطق مسکونی در ۵۰۰ متری (۱۶۴۰ فوت) اطراف آن نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات