فرزاد شریفی در این خصوص اظهار کرد: پروژه بزرگ نقشهبرداری و تعیین حدود آثار تاریخی شهرستان دهلران برای تکمیل نقشه Gis شهرستان دهلران است و این روند برای آماده سازی ثبت جهانی منظر فرهنگی پشتکوه است.
وی افزود: در تداوم سلسله فعالیتهای پژوهشی و زیرساختی منظر فرهنگی پیش از تاریخ دهلران، بخش عمدهای از آثار باستانی این شهرستان نقشهبرداری و مستندسازی هوایی شد.
شریفی گفت: مرحله اول این فعالیتها با اولویتبندی مکانهای باستانی و بر مبنای اهمیت آنها در سراسر گستره شهرستان به انجام رسید.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام ادامه داد: نقشهبرداری و مستندسازی هوایی مکانهای باستانی شهرستان دهلران با اهداف گوناگونی از جمله مدیریت بهتر این مکانهای، برنامهریزیهای پژوهشی دقیقتر، پایش، حفاظت و پیشگیری از آسیبهای احتمالی، تکمیل بانک اطلاعاتی، معرفی آثار باستانی، آمادهسازی و تدوین پرونده مکانهای باستانی به منظور ثبت در فهرست آثار ملی، تعیین حدود مکانهای شناسایی شده، توسعه گردشگری تاریخی به انجام رسید.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام، شریفی با بیان اینکه آمادهسازی ثبت جهانی منظر فرهنگی پشتکوه به نحو مرحلهای در حال انجام است تصریح کرد: بررسی و شناسایی آثار باستانی و مستندنگاری بیش از ۶۰۰ مکان باستانی، تهیه بانک اطلاعات و اطلس باستانشناسی، تدوین پرونده ثبتی و ثبت مکانهای باستانی در فهرست آثار ملی کشور از جمله اقداماتی است که پیش از این با هدف پیشبرد برنامه «ثبت جهانی منظر فرهنگی پیش از تاریخ منطقه» در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات