به گزارش ایسنا، به نقل از جام جم، با وجود سکوت خاص کابینه جنگ در اراضی اشغالی، ارتش این رژیم و موساد، رسانههای غربی و صهیونیستی نتوانستهاند از کنار این شکست سنگین بهآسانی عبور کنند.
محافل امنیتی و سیاسی رژیم اشغالگر قدس در خصوص عمق و دامنه شکست سنگین خود در عملیات موشکی موفقیتآمیز یمنیها سکوت کردهاند. این سکوت نهتنها منبعث از سردرگمی و ابهام راهبردی حاکم بر تلآویو محسوب میشود، بلکه نقطه آشکارساز ضعف میدانی صهیونیستها در مواجهه با هرگونه اقدام و کنشگری اضلاع جبهه مقاومت بهشمار میآید. با وجود سکوت خاص کابینه جنگ در اراضی اشغالی، ارتش این رژیم و موساد، رسانههای غربی و صهیونیستی نتوانستهاند از کنار این شکست سنگین بهآسانی عبور کنند.با وجود روایتگری بسیار ناقص صورتگرفته از سوی ارتش رژیم اشغالگر قدس، بازتاب عملیات موشکی یمن علیه صهیونیستها در قلب تلآویو همچنان در رسانهها و محافل عبری ــ غربی ادامه دارد و آنها درباره شکافهای عمیق در تشکیلات پدافندی اسرائیل ابراز نگرانی میکنند. آموس هرئیل، تحلیلگر امور نظامی در روزنامه صهیونیستی هاآرتص درباره عملیات ویژه یمن که تلآویو را هدف قرار داد، گفت که انفجار ناشی از حمله موشکی یمن در نزدیکی فرودگاه بن گوریون در تلآویو، بیانگر وجود شکافهای نگرانکننده در تشکیلات پدافندی اسرائیل است. بخشی از این بحران، معطوف به ساختار پدافندی اراضی اشغالی و بخش دیگری، معطوف به عملکرد قدرتمندانه و سریع انصارالله بوده است. به عبارت بهتر،دراینجا مقاومت یمن ازاصل غافلگیری در نبرد بهخوبی علیه دشمن صهیونیستی استفاده کرده و فراتر از آن،توان فنی و میدانی خود را نیز در همین چارچوب عملیاتی ساخته است.
سؤال اصلی در تلآویو
طی دو روزاخیر این سؤال بهکرات دراراضی اشغالی،هم دربین ساکنان وهم تحلیلگران رسانهای رژیم اشغالگر قدس مطرح میشود که تابآوری سامانههای این رژیم در برابر حملات موشکی مقاومت تا چه اندازه است؟ بیشک ماجرا این است که این تابآوری بسیار محدودتر از حد تصور اولیه صهیونیستهاست. صورتمسأله واضحتر ازآن است که نتانیاهو و گالانت بتوانند ابعاد میدانی آن را کتمان کنند. سامانههای پدافندی اسرائیل در ماموریت رهگیری موشک یمنی شکست خوردند. این بدان معناست که برای دومین بار یمن موفق شد به عمق استراتژیک اراضی اشغالی نفوذ کند.در جولای گذشته با یک پهپاد، تلآویو را هدف قرار داده بود که به انفجار در یک ساختمان منجر شد. اما موشک یمنیها اینبار از جهت جنوبشرقی حرکت کرد؛ زیرا منطقهای نزدیک به فرودگاه بن گوریون را هدف قرار داده است. به عبارتی گویاتر، یمنیهااگرمیخواستند میتوانستند فرودگاه بنگورین را هدف مستقیم این عملیات قرار دهند. بنابراین اگر مشخص شود که یمن قصد دارد مرتبا فرودگاه بن گوریون را هدف قرار دهد، با وجود تلاشهای فراوان سیستم پدافندی اسرائیل، ممکن است یک بحران بزرگ در بخش حملونقل هوایی و گردشگری رژیم اشغالگر قدس ایجاد شود.
از حزبالله تا انصارالله
تحلیلگران مسائل دفاعی ــ امنیتی در اراضی اشغالی اعتراف کردهاند که عملیات اخیر مقاومت یمن مکمل تنشها در عرصههای دیگر ضداسرائیل است، زیرا درگیریها در نوار غزه ادامه دارد و شاهد تنشهای گسترده در جبهه شمالی با حزبالله نیز بوده و خواهیم بود. تاکید میشود که موشک هایپرسونیک یمنیها باطی مسافت ۲۰۴۰ کیلومتر درعرض ۱۱دقیقه به اراضی اشغالی رسیده است. با این عملیات اولین غافلگیریای که یمنیها به تلآویو وعده داده بودند، اتفاق افتاد.صداهای انفجاری که در جریان عملیات موشکی موفقیتآمیز مقاومت یمن در تلآویو شنیده شد، صدای رهگیرهای موشکی پرتابشده با سامانه پدافندی «خِتس» یا «پیکان» اسرائیل بوده است. مقامات نظامی اسرائیل میگویند پدافند ختس ۳ که مسئول رهگیری موشک در خارج از فضای اسرائیل است، درست عملنکرده.شبکه یورونیوز در تحلیل خود از این واقعه، تاکید کرده است که سامانههای اسرائیل در ساقطکردن موشک خارج از حریم هوایی اسرائیل موفق نبودهاند.ارتش اسرائیل گفته که بدون تأیید قطعی اخبار در این زمینه، در حال بررسی این موضوع است که چرا سامانه ختس ۳ نتوانسته موشک حوثیها را در خارج از حریم رژیم اشغالگر قدس رهگیری کند. بااینحال بررسی ماجرا از سوی ارتش و کابینه جنگ، تغییری در اصل مسأله ایجاد نمیکند. در اینجا دو مؤلفه کارآمدی و رصد نقاط ضعف رژیم اشغالگر قدس بهخوبی با یکدیگر ترکیب شده و از تلآویو، بازیگری شکستخورده ساخته است.
ازسوی دیگر، جریانهای مقاومت، از حماس و جهاد اسلامی گرفته تا انصارالله، حزبالله و مقاومت عراق، هریک ابتکارعملها و نقاط قوت خاص خود را در مواجهه با دشمن صهیونیستی داشته و در بزنگاههای حساس نبرد از این توانمندی استفاده میکنند. این همان روند و مسیری است که شکست نهایی رژیم کودککش و سفاک صهیونیستی را در جنگ غزه تضمین خواهد کرد. تا تحقق لحظه پیروزی نهایی مقاومت زمان زیادی باقی نمانده است.
انتهای پیام
نظرات