محمدرضا محمدپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه خانه خدیوی جزو بناهای دوره اواخر قاجار و اوایل پهلوی است، اظهار کرد: در این زمان پلانهایی وارد ایران شد که مثل خانه ذوالفقاری و خانه خدیوی به صورت ۲طبقه بنا شده است.
وی در ادامه از خانه جمالی و شیخالاسلام به عنوان خانههایی با نقشههای قدیمی یاد کرد و گفت: ویژگی خاص این خانهها موازی با آداب اسلامی بود به طوری که کسی که از جلوی در رد میشد امکان دیدن داخل حیاطخانه را نداشت.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در مورد تاریخچه خانه خدیوی نیز عنوان کرد: خانه خدیوی در دیماه ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
محمدپور افزود: تا چندسال گذشته خانه خدیوی توسط مالکان مورد استفاده بود ولی پس از فوت مالک (ناصر خدیوی) خانواده آن مرحوم هم خانه را ترک کردند.
وی با اشاره به تلاش میراث فرهنگی برای مرمت این بنای تاریخی، بیان کرد: بعد از ثبت این خانه، میراث فرهنگی با توجه به رسالتی که داشت اعتباراتی را برای مرمت در نظر گرفت.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه خانه خدیوی چند دوره مرمت شده است، گفت: آخرین دوره مرمت برای سال گذشته است که در این مرحله دیوار محوطه ساخته و سقف اصلاح و مرمت شده است.
محمدپور ادامه داد: در نهایت این خانه تحویل مالک که فرزند مرحوم خدیوی است، داده شد.
انتهای پیام
نظرات