• دوشنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403062616374
  • خبرنگار : 99999

رییس کل اسبق بانک مرکزی:

بانک مرکزی مسئول کنترل نرخ ارز و تورم است اما باید اختیارات داشته باشد

بانک مرکزی مسئول کنترل نرخ ارز و تورم است اما باید اختیارات داشته باشد

سید محمد حسین عادلی با بیان این که بیشتر اقدامات منجر به افزایش نقدینگی و تورم، توسط دستگاه‌های دیگر مخصوصا عوامل سیاست‌های مالی انجام می‌شود، گفت: در شرایطی که نرخ ارز یا تورم بالا می‌رود، رییس کل بانک مرکزی به عنوان مسئول اصلی مورد انتقاد قرار می‌گیرد، اما او باید اختیارات لازم را برای مانور در شرایط مختلف داشته باشد و بتواند کنترل‌های لازم را اعمال کند.

به گزارش ایسنا، سیدمحمدحسین عادلی، رییس کل اسبق بانک مرکزی در گفتگویی با مجله تازه های اقتصاد بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این بانک با توجه به چالش‌های ماه‌های اخیر، توانسته است آرامش را به بازارها بازگرداند و سیاست‌ها موثر واقع شد، افزود: ثبات بانک مرکزی باید حفظ شود و هر چه بانک مرکزی در وضعیت ثبات بیشتری قرار داشته باشد، به ثبات بازار نیز کمک خواهد کرد.

رییس کل اسبق بانک مرکزی در این گفتگو بیان داشت: بیشتر اقدامات منجر به افزایش نقدینگی و تورم، توسط دستگاه‌های دیگر مخصوصا عوامل سیاست‌های مالی انجام می‌شود. بانک مرکزی مانند آتش‌نشانی است که باید آتش را خاموش کند، اما ممکن است یک شیر گاز همچنان باز باشد و شعله را افزایش دهد.

عادلی افزود: در شرایطی که نرخ ارز یا تورم بالا می‌رود، رییس کل بانک مرکزی به عنوان مسئول اصلی مورد انتقاد قرار می‌گیرد، اما او باید اختیارات لازم را برای مانور در شرایط مختلف داشته باشد و بتواند کنترل‌های لازم را اعمال کند.

وی با اشاره به اینکه بازار به‌ طور طبیعی به اخبار سیاسی واکنش نشان می‌دهد، گفت: ما از بانک مرکزی توقع نداریم که همه مشکلات را به‌ طور کامل حل کند، اما مدیریت بانک مرکزی در بهبود انتظارات نقش داشته است.

رییس کل اسبق بانک مرکزی به قرار داشتن بازار ارز در دوره ای از آرامش اشاره کرد و تصریح کرد: بازار به ‌طور کلی متوجه وجود یک پارادایم مثبت در بانک مرکزی شده است که به دنبال کنترل نوسانات است.

عادلی تصریح کرد: اگر بخواهم نظر خود را در یک جمله بیان کنم، انتظار من این است که دولت با شناختی که از شرایط فعلی اقتصاد دارد و با توجه به اینکه مسئولان دو دستگاه کلیدی یعنی وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، از اقتصاددانان هستند، تلاش کنند تا بانک مرکزی از ثبات نسبی خود خارج نشود و این ثبات ادامه یابد. 

وی به این نکته نیز اشاره کرد که هر چه بانک مرکزی در وضعیت ثبات بیشتری قرار داشته باشد، به ثبات بازار نیز کمک خواهد کرد. ثبات و انسجام تصمیمات بانک مرکزی، به خود بانک مرکزی نیز کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha