• شنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403062414867
  • خبرنگار : 71234

استعفای حسین‌زاده تقدیم هیات رئیسه شد

استعفای حسین‌زاده تقدیم هیات رئیسه شد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت که استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس تقدیم هیات رئیسه شد که در جلسه علنی فردا (یکشنبه) اعلام وصول می‌شود.

حجت الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استعفای آقای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس تقدیم هیات رئیسه شده است که در جلسه علنی فردا اعلام وصول خواهد شد.

وی افزود: در همین رابطه رئیس‌جمهور در نامه‌ای به مجلس اعلام کرده که می‌خواهد آقای حسین‌زاده را به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در توضیح روند بررسی استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس گفت: طبق آیین‌نامه ابتدا باید استعفا اعلام وصول شده و سپس یک هفته بعد این موضوع در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد. در صورتی که نمایندگان با استعفا موافقت کردند، ایشان مجوز حضور در دولت را پیدا خواهند کرد. استعفا نیز باید مدلل باشد که دلیل استعفای آقای حسین‌زاده همکاری با دولت است.

سلیمی افزود: به نظرم عجله‌ای در رسانه‌ای شدن حکم آقای حسین‌زاده رخ داد چون حتما اول باید ایشان از نمایندگی مجلس استعفا دهد که در صورت پذیرش استعفا امکان همکاری با دولت وجود دارد. به عبارت دقیق‌تر از تاریخ پذیرش استعفا حکم ایشان قانونی است.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در روز دوشنبه پنجم شهریورماه با صدور حکمی عبدالکریم حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس دوازدهم را به سمت معاون خود در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرد.

طبق مواد ۹۰، ۹۱ و ۹۲ آیین‌نامه داخلی مجلس، هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است می‌تواند از مقام نمایندگی استعفاء دهد. پذیرش استعفاء موکول به تصویب مجلس است.

نماینده، تقاضای استعفای مدلّل خود را به عنوان رئیس‌مجلس می‏‌نویسد و رئیس‌مجلس آن را در اولین جلسه علنی و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد می‌گذارد. نماینده می‌‏تواند قبل از شروع بررسی در مجلس تقاضای استعفای خویش را مسترد دارد.

بررسی تقاضای استعفا بدین ترتیب خواهد بود که ابتدا تقاضای استعفا قرائت شده و سپس شخص متقاضی استعفاء یا نماینده دیگری به تعیین او تقاضای دفاع خواهد نمود. مدت قرائت تقاضای استعفا و توضیح نماینده متقاضی استعفا حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت می‌توانند صحبت کنند و پس از آن رای‌گیری به‌عمل می‏‌آید. در صورت تصویب تقاضای استعفا مراتب از طریق رئیس‌مجلس به وزارت کشور اعلام می‌شود تا طبق قانون انتخابات اقدام نماید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha