• جمعه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403062314162
  • خبرنگار : 71628

رایزنی پاشینیان و بلینکن درباره صلح ایروان-باکو

رایزنی پاشینیان و بلینکن درباره صلح ایروان-باکو

رسانه‌های ارمنستان گزارش دادند که نخست‌وزیر این کشور با وزیر امور خارجه آمریکا در تماسی تلفنی به رایزنی پرداخت.

به گزارش ایسنا، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «آنتونی بلینکن» نخست‌وزیر آمریکا امروز (جمعه) در تماسی تلفنی به رایزنی پرداختند.

خبرگزاری آرمن‌پرس با انتشار این مطلب نوشت: «در جریان این تماس، مسائل مرتبط با روند صلح ارمنستان-جمهوری آذربایجان و دستورکار روابط دوجانبه ایروان-واشنگتن مورد بحث قرار گرفت.»

بلینکن در ماه ژوئیه میزبان گفت‌وگوهای «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان و «جیحون بایراموف» همتای او از جمهوری آذربایجان در واشنگتن در حاشیه نشست سران ناتو به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس این سازمان بود.

پس از این مذاکرات، وزرای خارجه ۲ کشور با صدور بیانیه‌ای متعهد به ادامه گفت‌وگوها برای توافق نهایی صلح شدند.

بلینکن و وزارت امور خارجه آمریکا، ایروان و باکو را برای امضای سریع توافقنامه صلح تحت فشار قرار داده‌اند و در ماه ژوئن گفتند که ایالات متحده پیش‌بینی می‌کند که ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای امضای نهایی پیمان صلح میان ۲ کشور «سازش‌های سختی» انجام دهند.

به گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، بلینکن ماه ژوئیه در سخنرانی خود در موسسه بروکینگز در واشنگتن گفت: «فرصتی منحصر به فرد برای اجرای توافق صلح بین ارمنستان و آذربایجان وجود دارد که به سال‌ها درگیری پایان می‌دهد.»

او گفت چنین توافقی «فرصت‌های فوق‌العاده‌ای برای تعامل اقتصادی و رشد اقتصادی در منطقه ایجاد می‌کند و کشورهای شرق و غرب و شمال و جنوب را به هم متصل می‌کند. آذربایجان نقش مهمی در این موضوع دارد.»

دیپلمات‌های آمریکایی مزایای اقتصادی بالقوه توافق صلح را مطرح کرده‌اند و «جیمز اوبراین» معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت درگیری حل‌نشده بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان تنها مانع تجارت و تجارت بی‌مانند بین آسیای مرکزی و غرب است.

ارمنستان تاکید دارد توافقی در حال حاضر با جمهوری آذربایجان امضا شود که شامل مواد موردتوافق است، اما جمهوری آذربایجان چنین امری را نمی‌پذیرد و خواستار حل و فصل همه موارد شده است. ۲ طرف بر این باورند که در قانون اساسی هر یک از این کشورها، ادعاهای ارضی در خصوص یکدیگر وجود دارد و باکو تاکید می‌کند که این مساله در ابتدا باید حل و فصل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha