به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور برای اولین بار «از الزامات حقوقبشری» مربوط به کمکهای نظامی به مصر چشم پوشی کرده و با کمکهای نظامی به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار در سال جاری میلادی به این کشور موافقت کرد.
این کمک مالی آمریکا در حالی انجام میشود که این کشور در حال حاضر در مذاکرات ناموفق آتشبس در غزه میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، به شدت به قاهره به عنوان همپیمان قدیمی خود متکی است.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای «رای الیوم»، از ۱.۳ میلیارد دلار کمک نظامی خارجی آمریکا به مصر، مبلغ ۳۲۰ میلیون دلار در گروی شروطی است که باعث شده دستکم بخشی از آن در سالهای گذشته متوقف شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ایمیلی اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور روز چهارشنبه به کنگره اعلام کرد که بر اساس منافع امنیت ملی آمریکا، شرط تصویب مبلغ ۲۲۵ میلیون دلار کمک نظامی در ارتباط با سابقه مصر در حوزه حقوقبشر را به حالت تعلیق در خواهد آورد.
این مسوول وزارت خارجه آمریکا افزود: این تصمیم از منظر تقویت صلح منطقهای و مشارکت دقیق و مستمر مصر در اولویتهای امنیت ملی آمریکا به ویژه جهت امضای توافقنامه آتشبس در غزه، بازگرداندن «گروگانها» (اسرای صهیونیست) به خانههایشان، افزایش کمکهای بشردوستانه به فلسطینیها و کمک به توقف دائمی درگیریها میان «اسرائیل» و حماس اهمیت دارد.
با آغاز جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر گذشته، اتکای واشنگتن به قاهره در اقدامات دیپلماتیک همانند مذاکرات آتشبس افزایش پیدا کرد، همچنین کمکهای بشردوستانه برای فلسطینیهای ساکن غزه از طریق مصر منتقل شدند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به تلاشهای مصر در زمینه تصویب قوانینی برای اصلاح شروط کلی حبس و مجازاتها، آزادسازی برخی زندانیان سیاسی، تلاش در مسیر لغو ممنوعیت سفر و بلوکهکردن داراییهای نهادهای غیر دولتی گفت: مصر در سال جاری میلادی تلاشهای خوبی درباره زندانیان سیاسی انجام داد تا آمریکا کمکهایی به ارزش ۹۵ میلیون دلار را آزاد کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه نیز گفت: واشنگتن به گفتوگوی جدی خود با قاهره درباره اهمیت تقویت گسترده حقوق بشر در این کشور ادامه میدهد و این مسالهای تعیین کننده در استمرار همکاریها میان آمریکا و مصر محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات