• چهارشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403062112926
  • خبرنگار : 50649

مدیرکل میراث فرهنگی فارس:

‌ پرونده مرمتی آرامگاه‌های جاماسب حکیم و شیخ خلیفه در شهرستان خفر گشوده می‌شود

‌ پرونده مرمتی آرامگاه‌های جاماسب حکیم و شیخ خلیفه در شهرستان خفر گشوده می‌شود

ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از مرمت ۲ اثر شاخص تاریخی در شهرستان خفر خبر داد و گفت: به‌زودی مرمت دو آرامگاه جاماسب حکیم و شیخ خلیفه در شهرستان خفر آغاز می‌شود.

محمد ثابت اقلیدی امروز، ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۳ در بازدید از آرامگاه جاماسب حکیم شهرستان خفر با اشاره به گشوده شدن پرونده‌های مرمتی بناهای تاریخی در سطح این فارس افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در حال حاضر دو بنای تاریخی جاماسب حکیم و شیخ خلیفه در شهرستان خفر با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان مرمت می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در خصوص مرمت آرامگاه جاماسب حکیم گفت: تعمیرات سنگ نماهای بخش خارجی بنا، تهیه، ساخت و نصب بخش‌های کسری سنگی نمای خارجی بنا ازجمله اقداماتی است که بر روی این بنای تاریخی صورت می‌گیرد.

ثابت اقلیدی در رابطه با اقدامات مرمتی برای آرامگاه شیخ خلیفه نیز افزود: در پروژه مرمتی این بنای تاریخی بازسازی و احیا دیوارها و طاق‌های سنگی در بخش‌های موردنیاز طرح اولیه، تعمیرات آجری و سنگی در بخش‌های موردنیاز بنا و اجرای عایق رطوبتی بام صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، بنای باستانی آرامگاه جاماسب حکیم در شهرستان خفر به‌صورت مکعب شکل روی تپه‌ای کوتاه ساخته‌شده است. این اثر با شماره‌ی ۹۸۶ در سال ۱۳۵۳ به ثبت ملی رسیده است و مقبره جاماسب، تشابه فراوانی به بناهای هخامنشی در فارس دارد، چراکه به علت تراش خوردن سنگ‌های آرامگاه می‌توان آن را به دوران هخامنشی نسبت داد.

این بنا در دوره اسلامی نیز کاربرد مذهبی داشته است و در اسناد و روایت تاریخی آمده است که جاماسب حکیم نوید آمدن خاتم نبیین را هزار سال قبل از بعثت پیامبر اکرم (ص) داده بود.

بقعه شیخ خلیفه متعلق به قرن هشتم و نهم هجری است و در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

این بقعه ساختمانی مرتفع و آجری دارد که معماری آن به سبک کاخ سروستان و قبر شیخ یوسف در سروستان بوده و شش سنگ‌قبر نیز در درون بقعه قرار دارد که به‌صورت موازی قرار گرفته‏ است. سر در ورودی این بنا حدود ۱۹ متر ارتفاع دارد و بر فراز آن گنبدی آجری ساخته‌شده که دارای تزئینات زیبایی است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha