ابوالفضل ظهرهوند در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سفر رئیس جمهور به عراق گفت: سفر آقای پزشکیان به عراق اهمیت فوقالعادهای دارد به این دلیل که اولین سفر ایشان در دولت چهاردهم است و اینکه رئیس جمهور همواره به موضوع انجام کار جدی با همسایگان تاکید داشته و به نوعی راهبرد ایشان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: عراق و ایران دو متحد راهبردی هستند که با تهدیدها و فرصتهای مشترک روبهرو هستند. اگر ایران و عراق از ظرفیتهای انرژی خود استفاده کنند ظرفیتشان از کل حوزه خلیج فارس بیشتر میشود و میتواند در بازار نفت و کنترل قیمتها تاثیر بیشتری داشته باشد و از اهرم انرژی و نفت استفاده کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط ژئوپلتیک ایران و منطقه اظهار کرد: ایران و عراق میتوانند تبدیل به هاب انتقال انرژی به اروپا و شرق و غرب شده و هاب ترانزیتی باشند؛ با توجه به جمیع این شرایط میتوان گفت که سفر رئیس جمهور به عراق از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است منتهی باید نقشه راه روشنی وجود داشته و یکسری ظرفیتها و فرصتها به عراق همچون دسترسی به خلیج فارس و دریای عمان داده شود.
ظهرهوند توضیح داد: عراق میتواند پلی بین سوریه و لبنان و ایران پلی بین شرق و غرب و جنوب و روسیه بوده و عملا هر دو کشور در حوزه ترانزیتی فعالتر شوند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران و عراق دارای مولفههای پایدار ژئوپلتیک و فرهنگ و زبان و مذهب مشترک هستند، بیان کرد: ایران و عراق میتوانند فرهنگ راهپیمایی اربعین را به عنوان مولفه راهبردی در روابطشان تبدیل کنند و از ظرفیتهای مشترک یکدیگر استفاده کنند همچنین دو کشور نیازهای یکدیگر را برطرف کرده و در عین حال مدیریت جدی برای برخورد با تهدیدهای ژئوپلتیک داشته باشند.
وی توضیح داد: آمریکا به عنوان تولید کننده مولفه سلبی و تهدیدی همچون داعش، القاعده و جیشالعدل محسوب میشود که باید با همکاری مشترک عراق با این تهدید مقابله کرده و به نقطهای برسیم که تعادل منطقهای حفظ شود.
ظهرهوند در جمعبندی با تاکید بر اینکه سفر رئیس جمهور به عراق بسیار مهم است مجددا گفت: باید نقشه راه روشنی برای این سفر وجود داشته و دورنمای همکاری بین دو کشور ترسیم شود. ما نباید صرفا به دنبال مدیریت تهدیدها در عراق باشیم بلکه باید فرصتهای مشترکی را تعریف کرده و از آن استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات