دکتر مهدی زنگنه در گفت وگو با ایسنا، افزود: با توجه به شیوع بالای بیماری سل در افغانستان، از سال ۱۴۰۰ تاکنون کمپینهای غربالگری سل در استانهای میزبان جمعیت غیرایرانی اجرا می شود.
وی ادامه داد: از تیرماه که چهارمین کمپین غربالگری در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه آغاز شده، تاکنون از هشت هزار جمعیت ایرانی میزبان اتباع غربالگری شده ۸ بیمار مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت ایرانی شناسایی شده اند.
وی افزود: همچنین ۲۱ بیمار غیر ایرانی مبتلا به سل ریوی نیز شناسایی شده اند که در حال حاضر این ۲۹ بیمار روند درمانی را طی می کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از چالش های جدی نیازمند مداخله، سامان دهی وضعیت بیماری سل در جمعیت پناهندگان و مهاجرین کشورهای با شیوع بالای سل که نود و هفت درصد آنها را اتباع افغانستانی تشکیل می دهند، می باشد.
وی ادامه داد: طبق جدیدترین تخمین رسمی اعلام شده توسط سازمان جهانی بهداشت، میزان بروز سل در افغانستان، ۱۸۹ مورد در یکصد هزار نفر می باشد که این رقم در ایران ۱۱ نفر در یکصد هزار نفر برآورد شده است.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه، این آمار تبعات حضور، تردد و تحرک جمعیت قابل توجه اتباع غیرایرانی در ایران و تشدید مهاجرتهای غیرقانونی چند ساله اخیر از افغانستان بر برنامه کشوری کنترل سل را بخوبی نشان می دهد و از ساده ترین نشانه های این تاثیر، می توان به نسبت بیست و سه درصدی آمار بیماران مسلول غیر ایرانی در کشور و نسبت ۳۳ درصدی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از کل موارد شناسایی شده سل در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.
وی در پایان افزود: اجرای کمپین های غربالگری سل طی این مدت موجب افزایش توجه بهنگام و مستمر برای شناسایی، درمان بیماران و حفظ و بازگشت به دستاوردهای برنامه کنترل سل بعد از پاندمی کووید شده است.
انتهای پیام
نظرات