• سه‌شنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403062012060
  • خبرنگار : 71496

رئیس صلیب سرخ: عکس موشکی که خانه دختری از غزه را ویران کرد در دفترم نگه می‌دارم

رئیس صلیب سرخ: عکس موشکی که خانه دختری از غزه را ویران کرد در دفترم نگه می‌دارم

رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر با اشاره به خطراتی که در جنگ‌ها کودکان را تهدید می‌کند و چالش‌های پیش روی فعالیت امدادگران در مناطق جنگ‌زده و بحران‌زده، بر لزوم اجرای قوانین بین‌المللی از جمله توافقنامه ژنو و همکاری دولت‌ها در تصویب قوانین برای حمایت از کودکان در درگیری‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، «کیت فوربس» رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر در سخنرانی که روز دوشنبه در  مرکز مطالعات درگیری‌ها و اقدام انسانی در دوحه داشت، عکسی را که یک دختر بچه غزه‌ای در سفر اخیرش به او داد و مربوط به موشکی است که خانه این کودک را ویران کرد، در دفتر خود نگهداری می‌کند تا این عکس همواره او را به اندیشیدن درباره این مساله وادار کند که چگونه می‌توان از این کودک و طبق آمارهای یونیسف حدود ۴۰۰ میلیون کودک دیگر که دنیایشان نابود شده، حمایت کند.

فوربس گفت که این عکس به همان اندازه که دردناک است، مشوق او به عنوان رئیس بزرگترین سازمانی است که گسترده‌ترین اقدام انسانی در جهان را مدیریت می‌کند و با ۱۹۵ نهاد و زیرشاخه و ۱۶ میلیون داوطلب در بیش از ۵۵ کشور، به ۱۶۰ میلیون انسان خدمات مختلف را ارائه می‌کند.

او در این سخنرانی خطراتی را که در جنگ‌ها و درگیری‌ها متوجه کودکان است، برشمرد و از جمله آنها به آوارگی از خانه‌هایشان که احتمالا به آن بازنمی‌گردند، زندگی در فقر شدید، استخدام به عنوان سرباز در جنگ‌ها، محرومیت از حق بهداشت، مراقبت و آموزش و خطر قاچاق انسان اشاره کرد.

به گزارش وبگاه «العربی الجدید»، رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر در ادامه اظهار کرد: حمایت از کودکان در بحران‌ها مساله‌ای بنیادی در قوانین بین‌المللی و قوانین بین‌المللی انسانی است اما هیچ کدام نمی‌توانند این حقوق را تضمین کرده و حمایت لازم را برای آنها فراهم آورند و راهی برای آن وجود ندارد، چالش‌هایی که نهادهای بشردوستانه با آن مواجه هستند، بزرگ و دشوار هستند که از جمله آنها می‌توان به مشکل در دسترسی نیروهای امدادرسان به مناطق درگیری و نبود نیروهای داوطلب اشاره کرد، زمانی که در غزه بودم، از تلاش‌ها و اقدامات نیروهای امدادگر تشکر کردم اما هنوز به هتل نرسیده بودم که یکی از این نیروهای داوطلب کشته شد، آنچه می‌خواهم همه انجام دهند و به آن احترام بگذارند، اجرای توافقنامه حقوق بشری ژنو است که این ماه وارد هفتاد و پنجمین سال خود می‌شود.

فوربس گفت: حمایت از کودکان به اقدام میدانی و وجود مراکز و خدماتی نیازمند است که غیاب اجباری خانواده‌های کودکان را جبران کرده و نیاز به تحصیل، درمان و بهبود آنها از پیامدهای این جنگ‌ها و درگیری‌ها را تضمین کند و این به زمان طولانی نیاز داشته و فراتر از مسؤولیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر است.

او در ادامه با تاکید بر نیاز به تصویب قوانین دولتی برای حمایت از کودکان در زمان وقوع فجایع و بحران‌ها گفت: سازمان‌های ما با دولت‌ها برای توسعه و تقویت این قوانین، رفع نواقص و تامین حمایت حقوقی از کودکان در جنگ‌ها همکاری دارند و تلاش فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر بر این است که اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای حمایت از کودکان پیش از وقوع بحران‌ها انجام دهد.

رئیس این فدراسیون درباره شکست قوانین بین‌المللی انسانی در حمایت از کودکان گفت: این اصول از گذشته مهم‌تر بوده و ضرورت بیشتری دارند و دشوار بودن اجرای آنها به این معنا نیست که ما از تلاش دست برداریم، اگر ما این اصول را رها کنیم، فجایعی که رقم می‌خورند، بزرگتر خواهند شد، ما به تلاش و اعمال فشار ادامه می‌دهیم.

او افزود: فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر در غزه و زمانی که این جنگ وحشتناک تمام شد، به کمک دولت‌ها نیاز دارد، فدراسیون در حال بازنگری در برنامه‌های خود جهت رفع نیازهای روبه‌فزونی در آنجا است، قوانین بین‌المللی انسانی باید رعایت شده و امدادرسانی‌ها به سرعت به تمامی مناطق غزه منتقل شود، دولت‌ها  نیز باید برای حمایت از فعالیت نیروهای داوطلب همکاری کنند.

فوربس در پایان نیز تاکید کرد: نیاز مبرمی به پیشگیری و مداخله زودهنگام نهادهای بین‌المللی انسانی از جمله جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر در مناطق بحران‌زده و جنگ‌زده جهت به دست آوردن زمان بیشتر وجود دارد و باید برای آموزش دقیق و زودهنگام احساس انزجار از جنگ‌ها و جنایات به کودکان به عنوان یکی از راهکارهای پیشگیری از آنها در آینده اقدام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha