محمد ثابت اقلیدی امروز، ۱۹ شهریورماه در جلسه هماهنگی سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی در شیراز با اشاره به اقدامات گستردهای که در برگزاری رویدادهای فرهنگی طی ۸ ماه اخیر در سطح استان صورت گرفته است، گفت: از میزبانی دو سایت تاریخی فرهنگی حافظ و تخت جمشید برای اجرای مراسم سالتحویل گرفته تا برگزاری کنسرت بزرگ موسیقی علیرضا قربانی و همچنین سوگوار بینالمللی میراث مراثی و دهها رویداد ملی با موضوع میراث فرهنگی و صنایعدستی را میتوان بخشی از رویدادهایی عنوان کرد که در سطح استان برگزار شد و مورد استقبال عموم مردم نیز قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس به سوگواره بینالمللی میراث مراثی که دهه آخر ماه صفر در شیراز برگزار شد اشاره و از حمایتهای استاندار فارس برای برگزاری این سوگواره بینالمللی تقدیر کرد.
ثابت اقلیدی در ادامه با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی در شیراز گفت: اساساً فارس به لحاظ برخورداری از انواع جاذبههای گردشگری و میراث ملموس و ناملموس و صنایعدستی با تنوع گسترده یکی از استانهای مهم در کشور است.
وی ادامه داد: در حال حاضر پیش رویدادهای متعددی در سطح استان در حال برگزاری است و این روند تا زمان برگزاری جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی در سطح استان ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با اشاره به اینکه مهلت ارسال آثار جایزه ویژه شیراز سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی تا ۱۵ مهرماه تمدید شده است، گفت: بیتردید برپایی این جشنواره فرصت ارزشمندی برای معرفی میراث ملموس و ناملموس استان در ابعاد ملی و بینالمللی است.
مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی دستی نیز در این نشست گفت: وقتی نام استان فارس در مقابل یک جشنواره میآید نهتنها سطح انتظارات بالا میرود بلکه در یک جلسه جشنوارهای ملی به بینالمللی تبدیل میشود.
فریدون فعالی یادآور شد: فارس مقصد و هدف گردشگری است و این جشنواره امسال بهصورت بینالمللی در شیراز برگزار میشود.
وی ادامه داد: بهطور حتم اگر استان فارس توان برگزاری این جشنواره را نداشت این جشنواره با چنین ابعاد در استان برگزار نمیشد.
فعالی با بیان اینکه طی چند ماه اخیر اتفاقات خوبی در حوزه زیرساختی و سختافزاری در استان فارس رخداده است و تمامی مسئولان فرهنگی پایکارند، به بازدیدش از آمادهسازی و بهسازی تالارها حافظ شیراز برای برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: در حال حاضر انتطار ما این است که فارس در تولید محتوا نیز از ظرفیتهایش استفاده کند و میطلبد تمامی انجمنها، صنوف و تشکلهای مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری همچنین ارگانهای فرهنگی چون صداوسیما، کانون پروش فکری و... نیز به تولید محتوا اقدام کنند.
مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی همچنین از شهرداری شیراز خواست تا برنامههای خود را برای برگزاری پیش رویدادها هر چه سریعتر ارائه کند و افزود: جا دارد از ظرفیت گروههای خارجی که به فارس سفر کردند و تولید محتوا داشتند استفاده کرد و این تولیدات را به نمایش بگذاریم.
رئیس گروه مشاورین و دستیاران استاندار فارس نیز در این جلسه بیان کرد: توقع این است که فارس و شیراز در برگزاری جشنواره چندرسانهای حضور مؤثری داشته باشند و آثار خوبی به دبیرخانه ارسال شود.
محمدباقر کشفی گفت: این جشنواره باید در بالاترین سطح شکل گیرد و در طراز مردم، فرهنگ، تاریخ و تمدن و ارزشهای مردم فارس در کشور برگزار شود.
وی افزود: بیشک استان فارس و مجموعه مدیران فارس، با توان و ظرفیت که در این خطه پهناور وجود دارد، بهترین میزبانی را برای برگزاری این رویداد در نظر خواهند گرفت و نکته قابل اهمیت این رویداد ظرفیتهای طلایی است هنرمندان استان فارس از یک زاویه و منظر جدید بتوانیم توانمندی و ظرفیتها و فارس را به رخ بکشد.
به گفته کشفی، با توجه به بخشهای مختلف در این جشنواره شرکتکنندگان باید فضای معرفی یا درواقع بازمعرفی فارس، ازلحاظ تاریخ، تمدن، مفاخر و بزرگان فارس را فراهم کنند و این خصلتها در ابعاد گسترده بینالملل معرفی شود و این امر خطیر و فرصت طلایی ایجادشده بر دوش هنرمندان توانمند فارس و شیراز است.
رئیس گروه مشاورین و دستیاران استاندار فارس با اشاره به اینکه همه مدیران فارس و شیراز باید تلاش کنند که شهر رنگ بوی برگزاری یک رویداد متفاوت را داشته باشد، گفت: برگزاری این رویداد رونق گردشگری و افزایش حضور گردشگران و توجه به میراث فارس و شیراز را در پی دارد.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: بخش خصوصی باید بیشازپیش در این عرصه باشد و کمک و مشارکت کنند، حضور گردشگری باعث رونق اقتصادی میشود و این موضوع باعث افزایش اشتغال خواهد شد و مجموعه دستگاههای استان باید همه ظرفیتهای خود را به میان آوردند تا با همراهی بخش خصوصی و هنرمندان بتوان کار عظیمی را شکل داد.
در این جلسه مدیرکل امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز برگزاری این جشنواره را اقدامی ارزشمند خواند و گفت: از آنجا که پیرو سفر رهبر معظم انقلاب شهر شیراز به سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام مزین شده است در این جشنواره باید بهگونهای برنامهریزی شود تا شأنیت و جایگاه سومین حرم اهلبیت بهویژه حرم مطهر شاهچراغ (ع) و امامزادههای استان به نمایش و در معرض دید همه ملت ایران و جامعه بینالمللی قرار گیرد.
سیدمجتبی علوی اردکانی گفت: استان فارس درزمینهٔ گردشگری مذهبی سرآمد است که علاوه بر حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شیراز و امامزادگان واجبالتعظیم بیش از ۱۴۰۰ امامزاده و بقعه و مکان مقدس در فارس است که میتوان از این ظرفیتها بهعنوان مقاصد گردشگری در نظر بگیریم.
وی با اشاره به اینکه استان فارس شاخصهای گردشگری مذهبی که در کشور بینظیر است، گفت: تعزیه میدانی در صحرارودفسا که بیش از ۱۰ هزار نفر عوامل این تعزیه هستند و همایش پیادهروی جاماندگان و دلدادگان حسینی با ۴۰۰ کیلومتر فارس بهگونهای منحصربهفرد بوده است که ظرفیت بالای این استان را نشان میدهد که باید برای جشنواره از آن استفاده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این مراسم گفت: اجرای جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی اقدامی فاخر است که باید تمام دستگاهها دستبهدست هم دهند تا یک رویداد فاخر شکل بگیرد.
حمیدرضا قانعی از هنرمندان استان فارس خواست تا برای برگزاری آثار و خلق آثار خود، علاوه بر بخشی که در آرشیو اداره کل ارشاد است سایر موارد و آثار خود را نیز ارسال کنند تا مجموع آثار ارسالی از فارس افزایش یابد و سپس گفت: قطعاً طراحی جایزه ویژه شیراز که حسن نظر ویژه میراث فرهنگی به شهر شیراز بوده است، باعث میشود تا هنرمندان استان فارس بیشازپیش در این جشنواره همکاری کنند و قطعاً اتفاقات خوبی در فضای فرهنگ و هنر برای معرفی میراث ملموس و فرهنگی و میراث زیارتی و معنوی ما برنامهریزی شود.
قانعی بیان کرد: پیش رویدادهایی در مجموعه میراث فرهنگی و اداره کل ارشاد برنامهریزیشده است و تقریباً مجموعه عمده فعالان فرهنگی استان درگیر این رویداد خواهند شد و در رشتههای متعدد پیش رویدادهایی خواهیم داشت و تا به مرحله اختتامیه این رویداد برسیم.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی هم در این نشست از برگزاری دو نمایشگاه آثار کمتر شناختهشده ایران باستان با همکاری موزه ملی و نمایشگاه ملی صنایعدستی فاخر ایران در حاشیه برگزاری جشنواره میراث فرهنگی در شیراز خبر داد.
علیرضا تابش با اشاره به اینکه اهداف این جشنواره در شعار آن نهفته است، گفت: این جشنواره در سال نخست با شعار «ایران میراث جهانی» کار خود را آغاز کرد و این پیام را مخابره کرد که جهانیان بدانید که کل سرزمین ایران میراث جهانی است و جایجای وطن ما میراثی بینالمللی است.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی بر نقش هنرمندان بهعنوان اصلیترین عنصر برای حفظ میراث فرهنگی تأکید کرد و گفت: امسال جشنواره با شعار «ایران ما میراث ما، میراث ما ایران ما» کار خود را آغاز کرده است که مفهومی عمیق در خود جای داده است.
تابش با اشاره به اینکه سعی شده است عمق نگاه ما در شعارهای این جشنواره متبلور شود، گفت: شعار جشنواره بهگونهای است که هنرمندان ما بتوانند با تفکر به آن به خلق آثار بپردازند.
وی افزود: یک تمدن چند هزار ساله پشتوانه دیپلماسی ما است و تمام مسئولان ما با سوگند به قانون اساسی بر حفظ میراث فرهنگی ایران اسلامی سوگند میخورند و در این مسیر همه ما مسئول هستیم.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی گفت: انتظار ما از شهرداری شیراز این است که در تبلیغات شهری توجه بیشتری به حفظ میراث فرهنگی داشته باشد و بهصورت خلاقانه بخشی از ارزشها را در قالبهای مختلف در گوشه گوشه شهر به تصویر بکشند.
تابش از هنرمندان دعوت کرد تا آثار خود را در این جشنواره ثبت کنند و با اشاره به اینکه بخش ملی تا ۳۰ شهریورماه و بخش ویژه شیراز تا ۱۵ مهرماه فرصت دارد از دبیرخانه این جشنواره در شیراز خواست تا اقدام به برگزاری مانور جشنواره پیش از موعد کند و نقش و سهم ادارات در این جشنواره را مشخص کنند تا شاهد برگزاری جشنوارهای فاخر به میزبانی شیراز باشیم.
انتهای پیام
نظرات