• دوشنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403061911092
  • خبرنگار : 71402

زاخارووا: کشورهای خسته از تهاجمات آمریکا به بریکس روی می‌آورند

زاخارووا: کشورهای خسته از تهاجمات آمریکا به بریکس روی می‌آورند

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، بسیاری از کشورها به دنبال عضویت در بریکس هستند زیرا از «تهاجمات پنهان و گاهی آشکار» آمریکا خسته شده‌اند و به دنبال اشکال جدیدی از همکاری هستند.

به گزارش ایسنا، در اوایل این هفته مسکو اعلام کرد ترکیه رسما برای پیوستن به بریکس درخواست داده است و اولین کشور ناتو است که به دنبال عضویت در ائتلاف اقتصادی غیرغربی است. بیش از ۳۰ کشور تاکنون برای عضویت در این گروه درخواست داده‌اند که در حال حاضر ۱۰ کشور را شامل می‌شود، از جمله برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی.

زاخارووا در اظهار نظر به خبرگزاری تاس در مورد اینکه چرا کشورهای مختلف مایل به پیوستن به بریکس هستند، گفت: «جهان از حملات آمریکا خسته شده است و به شکل متفاوتی از روابط رای می‌دهد.»

آمریکا عین دیوانه‌های تبر به دست است

به گفته این دیپلمات روسی، ملت‌ها دوست دارند بر اساس اصول حقوق بین‌الملل به ایجاد روابط ادامه دهند، «اما از آنجایی که واشنگتن، مانند یک دیوانه از فیلم هالیوودی خودش، همه چیز را با ماشین چمن‌زنی، اره یا نوعی تبر نابود می‌کند، دنیا مجبور شد به دنبال اشکال جدیدی از تعامل باشد.»

او افزود: «این اشکال مانند بریکس هستند، اما ناتو نیستند.»

روز چهارشنبه، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهور روسیه گزارش‌های رسانه‌ها مبنی بر درخواست رسمی ترکیه برای پیوستن به بریکس را تایید کرد و افزود که کشورهای عضو این گروه این پیشنهاد را بررسی خواهند کرد.

به گفته این مقام، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم دعوت مسکو برای شرکت در نشست بریکس ماه آینده در شهر کازان روسیه را پذیرفته است. روسیه در حال حاضر ریاست این سازمان را بر عهده دارد.

به گزارش راشا تودی، بریکس در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به آن ملحق شد. این گروه در سال جاری زمانی که مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عضویت کامل درآمدند، گسترش یافت.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۰ ۰۹:۵۸

بهتر است تا زمانی که بریکس عضویت می پذیرد روسیه ریاست سازمان بریکس را بر عهده بگیرد که کارها با سهولت انجام گیرد