به گزارش ایسنا، روزنامه «ایندیا تودی» به نقل از منابع دیپلماتیک شامگاه یکشنبه گزارش کرد که «آجیت دووال» مشاور امنیت ملی هند برای رایزنی پیرامون صلح اوکراین و دیگر مسائل فیمابین مسکو و دهلینو سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری به روسیه سفر خواهد کرد.
در گزارش این روزنامه آمده است که دوال در مسکو «با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار و در مورد تلاشهای صلح از سوی هند با هدف حلوفصل مسالمتآمیز جنگ جاری روسیه و اوکراین گفتگو خواهد کرد.»
به گفته منابع این رسانه، مشاور امنیت ملی هند همچنین در نشست مقامات امنیتی بریکس شرکت خواهد کرد و با نمایندگان روسیه و چین به طور جداگانه گفتگو خواهد کرد.
گزارش سفر دوال به روسیه در پی تلاش دیپلماتیک بزرگ «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند برای یافتن راهحلی مسالمتآمیز برای درگیری بین مسکو و کیف منتشر شد.
در ماه ژوئیه، مودی از مسکو بازدید کرد و گفت که او و پوتین قادر به تبادل نظر در مورد بحران به صورت «باز و آشکار» هستند. رئیس جمهور روسیه نیز به نوبه خود از تلاش نخست وزیر برای یافتن راهی برای حل مناقشه تشکر کرد.
این سفر با واکنش خشمگین کییف همراه شد و «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین، آن را «ناامیدی بزرگ و ضربهای ویرانگر به تلاشهای صلح» خواند.
در همین راستا، ماه گذشته، مودی برای گفتگو با زلنسکی وارد اوکراین شد و اولین رهبر هندی شد که به این کشور سفر کرد. نخست وزیر هند درحالی که در کییف بود، تاکید کرد که «گفتگو و دیپلماسی» تنها وسیله برای پایان دادن به جنگ است.
او به رهبر اوکراین گفت: «هند هرگز در این جنگ بی طرف نبود، ما طرف صلح هستیم.»
بر اساس گزارش وبگاه «بلومبرگ»، مودی همچنین موافقت کرده است که «پیامهایی» بین دو طرف ارسال کند.
هفته گذشته، این وبگاه به نقل از «منابع مطلع» نوشت، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در نشست چند روز پیشی که با «نارندرا مودی» به دنبال سفر این نخست وزیر هند به کشورش داشت پیشنهاد برگزاری اجلاسی با میزبانی هند با موضوع پایان دادن به جنگ با روسیه را مطرح ساخته است.
به نوشته بلومبرگ زلنسکی در تلاش برای برگزاری یک اجلاس دیگر با موضوع پایان دادن به جنگ با روسیه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نوامبر سال جاری در ایالات متحده است که در ادامه اجلاس قبلی در ماه ژوئن به میزبانی سوئیس خواهد بود و در تلاش است تا حمایت کشورهای بلوک «جهان جنوب» (کشورهای در حال توسعه) را جلب کند.
«راندهیر جایسوال»، سخنگوی وزارت امور خارجه هند در پاسخ به درخواست بلومبرگ برای اظهارنظر درباره این گزارش گفت نخست وزیر هند سیگنالی مبنی بر مایل بودنش برای ایفای «نقش سازنده» در فرآیند صلح اوکراین ارسال کرده هر چند که «هنوز برای اظهار نظر درباره شرایط مشخص و مسیرهای این فرآیند در مقطع کنونی زود است.»
از طرفی، اخیرا رئیس جمهور روسیه سه کشور چین، برزیل و هند را بهعنوان میانجیهای احتمالی در حل مناقشه بین روسیه و اوکراین معرفی کرد.
او گفت: «من شک ندارم که رهبران این کشورها واقعاً مشتاق هستند تا به حل همه جزئیات این روند پیچیده کمک کنند.»
پوتین بار دیگر تاکید کرد که مسکو هرگز مذاکره با کییف را رد نکرده است، اما تاکید کرد که این مذاکرات باید «نه بر اساس برخی خواستههای زودگذر، بلکه بر اساس اسنادی که در استانبول مورد توافق قرار گرفته» انجام شود.
دو طرف از زمان مذاکرات خود در بزرگترین شهر ترکیه در اواخر مارس ۲۰۲۲ به طور مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار نکردهاند. روسیه که در ابتدا از نتایج این نشست ابراز خرسندی کرد و نیروهای خود را به عنوان یک حسن نیت از حومه کییف خارج کرد بعداً اوکراین را به عقبنشینی از تمام پیشرفتهای کسب شده در استانبول متهم کرد و گفت که اعتماد خود را به مذاکره کنندگان کیف از دست داده است.
گزارش ایندیا تودی از تلاش دیپلماتیک هند برای خاتمه دادن به جنگ اوکراین با پیشرویهای فزاینده روسیه در جبهه شرقی اوکراین و تلاشهای کییف برای جذب حمایت بیشتر از سوی متحدان غربی خود همزمان شده است.
وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد یگانهای «مرکز»، کنترل شهرک «نووگرودوفکا» واقع در دونتسک را بهدست گرفتند.
خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به بیانیه وزارت دفاع روسیه گزارش کرد: واحدهای یگان «جنوب» به پیشروی خود در عمق دفاع دشمن ادامه دادند و طرف اوکراینی حدود ۶۲۵ نیروی نظامی و ۶ انبار مهمات را از دست داد.
ارتش اوکراین طبق آنچه تحلیلگران و رسانههای غربی درخصوص ضعف آن و کمبود نیرو و مهمات میگویند، حمله غیرمنتظرهای را در تاریخ ۶ اوت (۱۶ مرداد) به منطقه «کورسک» روسیه انجام داد و این درحالی است که ارتش اوکراین نه تنها قادر به حفظ مواضع خود نبوده، بلکه متحمل خسارات سنگینی در «کورسک» و همچنین «دونباس» شده است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه هفته گذشته در این خصوص و با اشاره به وضعیت عملیات نظامی روسیه در اوکراین عنوان کرد: «در حال حاضر ما درباره پیشرویهای ۲۰۰ الی ۳۰۰ متر صحبت نمیکنیم، بلکه نیروهای مسلح روسیه برحسب کیلومتر مربع پیشروی میکنند و ما تا به حال چنین سرعتی در دونباس نداشتهایم.»
انتهای پیام
نظرات