• یکشنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403061810305
  • خبرنگار : 50975

طلاق در چه صورت امکان‌پذیر است؟

طلاق در چه صورت امکان‌پذیر است؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک وکیل پایه یک دادگستری گفت: گاه ادامه زندگی برای زوجین بنا به دلایل منطقی و قابل قبولی غیر ممکن می‌شود و اینجاست که بحث طلاق پیش می‌آید.

سهیلا کرمی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه گاه ادامه زندگی برای زوجین بنا به دلایل منطقی و قابل قبولی غیر ممکن می‌شود و اینجاست که بحث طلاق پیش می‌آید، اظهار کرد: طلاق زمانی به وجود می‌آید که صفا و صمیمیت اولیه بین زوجین به اختلاف، تنش و جدال مبدل شود. 

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: به همین علت قرآن کریم در شرایط ناسازگاری زن و شوهر، پیشنهاد داده است که با داوری کردن شرایط طلاق و جدا شدن را به نحو احسن و به دور از هر گونه آزار و اذیتی اجرایی کنند. 

وی افزود: دادخواست طلاق می‌تواند از طرف مرد یا زن و یا به صورت توافقی باشد.

چه عواملی سبب تقاضای طلاق زن می‌شود؟

این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه عوامل مختلفی در تقاضای طلاق از سوی زن موثر است، گفت: اگر مرد به مدت شش ماه نفقه زوجه را ندهد، زن می‌تواند تقاضای طلاق داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین زمانی که زن بتواند سوء رفتارهایی که مرد با او داشته را برای دادگاه خانواده اثبات کند تقاضای طلاقش قانونی است.

کرمی بیان کرد: اگر مرد بیماری خطرناک و صعب‌العلاجی داشته باشد به گونه‌ای که امکان درمان آن برای زن موجود نباشد، می‌تواند با مشاوره گرفتن از وکیل نحوه تنظیم تقاضای طلاق خود را بیاموزد.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات پیش می‌آید که مرد بیماری خاصی ندارد اما مجنون یا دیوانه بودن او سبب می‌شود که زن تقاضای طلاق خود را تنظیم کند، تصریح کرد: زمانی که شغل مرد موجب بی‌آبرویی زن و خانواده او شود، زن می‌تواند تقاضای طلاق خود را تسلیم دادگاه کند.

کرمی بیان کرد: مرد باید نفقه و خرج و مخارج زندگی زن و فرزندان خود را بپردازد، بنابراین حبس پنج ساله یا بیش از پنج سال، سبب عدم ایفای این نقش می‌شود، همچنین اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی مرد، یکی دیگر از دلایلی است که زن می‌تواند از مرد طلاق بگیرد.

این وکیل پایه یک دادگستری گفت: گاهی اوقات در زندگی زوجین پیش می‌آید که مرد بدون ذکر دلیل، زندگی مشترک خود را به مدتی طولانی رها می‌کند به عبارتی ازدواج مجدد مرد بدون اذن همسر، سبب تقاضای طلاق زن می شود.

کرمی اضافه کرد: همچنین عسر و حرج زن و در مشقت و سختی بودن زندگی زناشویی (زن و مرد) برای زن می‌تواند دلیل موجهی برای طلاق گرفتن زن باشد.

وی مفقودالاثر شدن مرد بعد از چهار سال (ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی) تمام را از دیگر شرایط طلاق گرفتن زن دانست و گفت: زن در صورت داشتن وکالت در طلاق، می‌تواند با گرفتن وکیل برای مرد، طلاق خود را از مرد بگیرد.

چه کسانی می‌توانند تقاضای طلاق داشته باشند؟

​​​این وکیل پایه یک دادگستری بیان کرد: با توجه به شرایط، طلاق می‌تواند از طرف زن یا مرد باشد و در صورتی که مرد در هنگام وقوع عقد، وکالت در طلاق را به شخص ثالث دیگری داده باشد او می‌تواند در دادگاه خانواده تقاضای طلاق کند.

طلاق در چه صورت امکان‌پذیر است؟

اثرات طلاق برای زن و مرد بعد از تقاضای طلاق زن

​​ وی با بیان اینکه مهریه یک نوع دِینی است که مرد در هر صورت باید آن را پرداخت کند، تصریح کرد: مطابق قوانین جدید، پرداخت مهریه می‌تواند به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه تعیین شود و آن چیزی را می‌توان به عنوان مهریه زن قرار داد که قابلیت تملکیت را داشته باشد.

کرمی در خصوص پرداخت نفقه بعد از تقاضای طلاق زن، اضافه کرد: یکی از اثرات دیگر دعوی طلاق که در دادگاه خانواده به شدت مورد تقاضا قرار می‌گیرد پرداخت نفقه است، از آنجایی که این امکان وجود دارد مردی که همسر خود را طلاق می‌دهد و در پرداخت نفقه کوتاهی کرده باشد، پرداخت نفقه معوقه، از جمله دیونی است که مرد در کنار طلاق گرفتن زوجه باید پرداخت کند.

وی در خصوص پرداخت اجرت‌المثل، گفت: یکی دیگر از حق‌هایی که زن می‌تواند بعد از طلاق از مرد دریافت کند و در خصوص آن تقاضایی داشته باشد اجرت‌المثل است، اما اینکه اجرت المثل چیست، باید گفته شود که اجرت‌المثل حق الزحمه‌ای است که زوج، در قبال کارهایی که انجام آن شرعاً به عهده‌ زن نبوده است باید پرداخت کند.

کرمی با اشاره به استرداد هدایای دوران نامزدی یا عقد، ادامه داد: زمانی که بین زوجین اختلاف و جدال پیش می‌آید هر یک از زوجین (زن یا مرد) به دنبال گرفتن هدایا یا مال و اموالی که به عنوان پیشکش به یکدیگر تقدیم کرده‌اند، هستند، اینکه زن یا مرد می‌تواند اموال و هدایای خود را پس بگیرند بسته به این ویژگی دارد که مال اهدا شده شرایط هبه را دارد یا نه، چرا که در صورتی که هبه از نوع معوض باشد و عوض آن هم داده شده باشد، واهب نمی‌تواند تقاضایی در مورد عین موهوبه داشته باشد، البته لازم به ذکر است که شرایط استرداد هدایای در دوران نامزدی با دوران عقد متفاوت است.

وی در خصوص استرداد جهیزیه گفت: از آنجایی که از گذشته در بین برخی از اقوام ایران این رسم و آیین وجود داشته که دختر، بعد از عقد و ازدواج اموال منقولی را به عنوان جهیزیه برای رفاه هر چه بیشتر زندگی، به منزل مشترکی که مرد تعیین کرده است می‌برد، به همین علت بعد از تقاضای طلاق زن، دعوی که در کنار این تقاضا وجود خواهد داشت دعوی استرداد جهیزیه است که به شدت زن به دنبال پس گرفتن مال و اموال خود در کنار سایر حق و حقوق خود است.

حضانت فرزند در طلاق

این وکیل پایه یک دادگستری در خصوص حضانت فرزند مشترک، بیان کرد: مفهوم حضانت و سرپرستی یا نگهداری فرزند، عرفی است که بعد از طلاق زوجین در جوامع ما وجود دارد، فرزندان از جمله کسانی هستند که علاوه در معرض گرفتن تنش روحی باید برای نگهداری و حفاظت از آن‌ها تعیین تکلیف شود، هر چند بنا بر قوانین، نگهداری فرزند اعم از دختر یا پسر تا سن هفت سالگی بر عهده زوجه بوده اما مرد باید در طی این مدت نفقه فرزند خود را پرداخت کند بعد از سن هفت سالگی بنا به قوانین گفته شده، وظیفه سرپرستی و نگهداری فرزند بر دوش پدر قرار می‌گیرد و زن به جز ملاقات فرزند خود تکلیفی دیگری نخواهد داشت. 

  اگر زن دلیلی برای طلاق نداشته باشد، آیا می تواند جهت طلاق از طرف خودش اقدام کند؟

​​​​​​وی خاطرنشان کرد: طلاق از طرف زوجه، سخت‌ترین نوع طلاق در کشور محسوب می‌شود، با توجه به اینکه حق طلاق با آقا است، خانم برای گرفتن رای طلاق از دادگاه کار سختی در پیش دارد، در نتیجه در این مسیر باید دلایل قابل قبول برای دادگاه ارائه شود تا روند طلاق از سوی زن را راحت‌تر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha