به گزارش ایسنا، امروز پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ دنیای علم و فناوری در ایران و جهان حامل اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر میگذرانیم.
از ادعای دانشمندان چینی مبنی بر توانایی ساخت کلاهک سلاحهای مافوق صوت از فولاد و روشن شدن آسمان فیلیپین بر اثر برخورد یک سیارک با جو زمین تا معرفی یک تبلت به ضخامت یک برگ کاغذ و بازنشستگی موشک وگا ساخته شرکت فرانسوی آریان اسپیس، همگی از اخبار مهم امروز بودند.
گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند میتوانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمدهاند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی یابید.
یک سیارک کوچک بر فراز فیلیپین سوخت
ساعاتی پیش یک سیارک کوچک، آسمان شب فیلیپین را با سوختن بر فراز این کشور روشن کرد. این سنگ فضایی کوچک نهمین موردی بود که قبل از برخورد با جو زمین شناسایی شد.
ادعای چین مبنی بر ساخت موشکهای مافوق صوت از فولاد
چین ادعا میکند که موشکهای مافوق صوت را میتواند از فولاد بسازد و آنها را به سرعت ۸ ماخ برساند.
خودکار جدیدی که خط بریل را به متن تبدیل میکند
پژوهشگران «دانشگاه بریستول» یک خودکار ابداع کردهاند که میتواند خط بریل را به صورت متن ارائه دهد.
نسل سوم تبلتهای ریمارکبل(remarkable) موسوم به پیپر پرو(Paper Pro) که به نازکی یک برگ کاغذ است، دارای نمایشگر رنگی است.
رخداد زلزله ۴.۴ در ۱۶ کیلومتری بیلهسوار اردبیل
امروز زلزلهای به بزرگای ۴.۴ در کشور آذربایجان به وقوع پیوست که رومرکز این زلزله در ۱۶ کیلومتری بیلهسوار در استان اردبیل گزارش شد.
موشک اروپایی وگا(Vega) که بامداد امروز آخرین ماموریت خود را به انجام رساند و ماهواره رصد زمین سنتینل-۲سی(Sentinel-۲C) را به آسمان برد، پس از ۲۲ ماموریت بازنشسته شد.
مشاهده قویترین نوع انفجار با جعبه کفش ناسا
ماهواره «برستکیوب» ناسا که به اندازه جعبه کفش است، یک انفجار قوی پرتو گاما را مشاهده کرد.
چگونه میتوان با هواسازها از شیوع بیماریهای ویروسی جلوگیری کرد؟
گروهی از محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان با استفاده از گیاهان دارویی محلول ضد عفونیکننده هوا را به بازار معرفی کردند که با اضافه کردن آن به هواسازها و یا مهپاشها میتوان محیط را ضد عفونی و از شیوع بیماریهای ویروسی و میکروبی جلوگیری کرد.
این الگوریتم مقالات تقلبی تولیدشده با هوش مصنوعی را پیدا میکند
یکی از پژوهشگران «دانشگاه بینگهمتون» الگوریتم یادگیری ماشینی جدیدی ابداع کرده است که میتواند مقالات تولیدشده با نرمافزارهای هوش مصنوعی را تشخیص دهد.
اطلاعیهای درباره بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم
انجمن ترویج علم ایران، آخرین مهلت ارسال مدارک به بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم را ۱۵ مهرماه اعلام و تاکید کرده است که به منظور بهبود فرایند انتخاب و ارزیابی کاندیداها، پرسشنامه جدیدی طراحی شده است که تمامی علاقهمندان به شرکت در این رقابت باید آن را تکمیل کنند.
انتهای پیام
نظرات