• یکشنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403061106669
  • خبرنگار : 71234

سلیمی خبر داد

سازوکار تشکیل فراکسیون‌ها در مجلس دوازدهم تغییر کرده است

سازوکار تشکیل فراکسیون‌ها در مجلس دوازدهم تغییر کرده است

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که سازوکار تشکیل فراکسیون‌های غیرسیاسی در دوره دوازدهم تغییر کرده که براساس دستورالعمل جدید این فراکسیون‌ها شکل می‌گیرد.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی دو نوع فراکسیون سیاسی و غیرسیاسی دارد که سازوکار تشکیل فراکسیون‌های غیرسیاسی تغییر کرده است.

وی توضیح داد: کمیسیون آیین‌نامه دستورالعملی را در دوره قبلی مجلس شورای اسلامی تدوین کرد که براساس آن دستورالعمل فراکسیون‌ها تشکیل می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در وهله اول یک نفر از نمایندگان به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در هیات بررسی و نظارت بر فراکسیون‌های مجلس انتخاب می‌شود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی خانم خدادادی نماینده ملکان را در یکی از جلسات علنی مجلس به عنوان ناظر فراکسیون‌ها تعیین کردند.

سلیمی اضافه کرد: موضوع دیگر این است که برای عضویت نمایندگان در فراکسیون‌ها محدودیت‌هایی قائل شدند و هر نماینده نمی‌تواند به عضویت بیش از دو یا سه فراکسیون درآید؛ دلیلش هم آن است که مشغله نمایندگان بسیار زیاد بوده و طبیعتا آنها نمی‌توانند مثلا عضو ۲۰ فراکسیون بوده و در آن ایفای نقش کند.

سلیمی اضافه کرد: پیش از این و در مجالس قبلی شاهد بودیم که یک نماینده در چند فراکسیون عضو بوده ولی حتی فرصت حضور در یک فراکسیون را پیدا نمی‌کرد که دلیلش هم مشغله زیاد نماینده بود.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: بحث دیگر این است که در مجالس قبلی چند فراکسیون برای یک موضوع واحد تشکیل می‌شدند و این باعث موازی‌کاری در فراکسیون‌ها می‌شد؛ برای ساماندهی این وضعیت دستورالعملی تدوین شد تا براساس آن مجلس دوازدهم و در دوره‌های آینده فراکسیون‌ها تشکیل شود ان‌شاءالله بعد از تعطیلات و با آغاز جلسات علنی مجلس شورای اسلامی به تدریج فراکسیون‌های مجلس دوازدهم تشکیل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۱ ۱۶:۳۷

مجلس باید علنی باشد که مردم بدانند که نماینده‌ای که انتخاب کردن چه مواضعی دارد ولی بجز مسائل امنیتی حتی رای آن نماینده هم باید برای مردم علنی باشد که به کسی رای داده به چه رای میدهد