قدمت تمدنی تویسرکان به گواه اسناد معتبر تاریخی و رسمی به بیش از سه هزار سال پیش بر میگردد که البته بعضی از یافتهها و کاوشها در تپه تاریخی باباکمال خبر از قدمت تاریخی بیش از پنج هزار ساله تویسرکان در حوزه مدنیت میدهند.
یکی از مهمترین اقدامات در راستای صیانت و نگهداری از آثار تاریخی و میراث فرهنگی مناطقی مانند شهرستان تویسرکان، مرمت و بازسازی منظم و هدفمند آنهاست که موجب جلوگیری از تخریب این آثار میشود.
اکنون تویسرکان- شهر جهانی گردو- از یک اثر تاریخی با عنوان کاروانسرای فرسفج برخوردار است که ثبت جهانی شده و آماده بهرهوری از ظرفیتهای خویش با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
همچنین تویسرکان از یک گنجینه کم نظیر مذهبی، فرهنگی، تاریخی و گردشگری یعنی بارگاه حضرت حیقوق نبی(ع) برخوردار است که ساماندهی و اجرای طرح توسعه آن میتواند زمینه را برای بهرهوری معنوی و اقتصادی از این ظرفیت گردشگری بینالمللی ایجاد کند.
شهرستان تویسرکان از روستاهای هدف گردشگری کهنوش، گشانی و اشتران نیز برخوردار است که با طبیعت سحرانگیز و زیبای خود میتوانند گردشگران را از نقاط مختلف کشور به سوی خود جذب کنند.
مرمت عمارت تاریخی دکتر اقتداری در تویسرکان
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان تویسرکان از آغاز مرمت عمارت تاریخی دکتر اقتداری شهرستان تویسرکان با بیش از ۱۵ میلیارد ریال اعتبار خبر داد و اظهارکرد: در راستای عمل به وظایف قانونی، بهمنظور حفاظت، مرمت و احیای بناهای تاریخی، عملیات مرمت فاز سوم عمارت تاریخی دکتر اقتداری آغاز شد.
اسحاق ترکاشوند ادامه داد: این عملیات که شامل استحکام بخشی، سبکسازی بام و عایقبندی و کفسازی است از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور شهید تامین شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد.
وی افزود: قدمت این عمارت تاریخی زیبا که یکی از بناهای فرهنگی تاریخی کمنظیر استان همدان است مربوط به دوره قاجار بوده و در حال حاضر به عنوان خانه صنایعدستی مورد بهرهبرداری و استفاده فعالان صنایعدستی شهرستان قرار گرفته است.
مرمت حمام قدیمی محله باغوار تویسرکان
اسحاق ترکاشوند رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان گفت: حمام تاریخی باغوار یکی از بناهای تاریخی شهرستان است که در کنار مسجد و چنار باغوار قرار گرفته و مجموعهای تاریخی را تشکیل داده است.
وی با بیان اینکه سبکسازی، بامسازی و مرمت بخشهای آسیب دیده از جمله اقداماتی است که در عملیات مرمت این بنای تاریخی انجام می شود، افزود: میزان اعتبار اختصاص یافته به این طرح که از محل اعتبارات ملی و ابلاغی تامین شده است قریب به هفت میلیارد ریال است.
آغاز عملیات مرمت آرامگاه میررضی تویسرکان
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان از آغاز عملیات مرمت آرامگاه میررضی آرتیمانی با اعتبار پنج میلیارد ریال خبر داد و گفت: از محل اعتبارات سفر ریاست محترم جمهوری عملیات مرمت محوطه و آرامگاه میررضی آرتیمانی شامل مرمت کاشیهای آرامگاه، بروز آوری سرویسهای بهداشتی، مرمت نمازخانه و تعویض و بروزرسانی دوربینهای مداربسته این مجموعه آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار این پروژه مرمتی رقمی معادل پنج میلیارد ریال است که تا پایان شهریور ماه سالجاری هزینه خواهد شد.
ترکاشوند گفت: بروزآوری فضای سبز، ترمیم نردههای پیرامونی، اصلاح سیستم روشنایی و نورپردازی این مجموعه گردشگری از جمله اقداماتی است که در راستای ارائه خدمات هرچه مطلوبتر به گردشگران در سال آتی انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات