• شنبه / ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403061005875
  • خبرنگار : 50560

رئیس جهاد دانشگاهی استان:

جهاددانشگاهی بازوی محرک دولت برای حل مشکلات است

جهاددانشگاهی بازوی محرک دولت برای حل مشکلات است

ایسنا/قزوین رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین گفت: جهاددانشگاهی می‌تواند یکی از بازوان محرک دولت برای حل مشکلات زمین مانده کشور باشد، درصورتی‌که دولت از توانمندی‌های این نهاد انقلابی استفاده کند می‌تواند بر پتانسیل و ظرفیت‌های علمی و اجرایی کشور بیافزاید.

فرشاد پیله‌چی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دولتمردان شهید، رجائی و باهنر و شهدای خدمت، اظهار کرد: به شکرانه انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی با هدف پیشرفت کشور، اعتلای نظام و پیوند صنعت و علم روی کار آمد و در دهه اول انقلاب، دغدغه‌های فرهنگی در این نهاد برجسته بوده و به‌تبع به حل دغدغه فرهنگی در دانشگاه‌ها کمک کرده است.

وی خاطرنشان کرد: به‌مرور زمان که چالش‌های دانشگاه مرتفع شد جهاد دانشگاهی درزمینه نیازهای کشور در حوزه تکنولوژی و تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و همچنین به‌عنوان پل بین دانشگاه و جامعه، نقش‌آفرینی کرد و امروز موفقیت جامعه مبتنی بر علم و هوش است و جهاددانشگاهی می‌تواند با ظرفیت‌های علمی‌ که دارد به‌عنوان بازوی محرک دولت برای پیشبرد اهداف کشور باشد.

رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین بابیان اینکه جهاددانشگاهی فرصتی مغتنم برای حاکمیت است؛ تصریح کرد: جهاددانشگاهی این توانایی را دارد که در حوزه‌های مختلف به حل چالش‌هایی که نیاز به راه‌حل‌های کارشناسانه و مهم دارند، کمک کند.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی این روحیه را دارد که کارهای زمین‌مانده را انجام دهد، فرهنگ‌ جاری در جهاددانشگاهی به‌گونه‌ای است که می‌تواند کارهای بر زمین‌مانده را حل کند اما آنچه در رفتار دولت‌ها با این نهاد انقلابی مشاهده‌ شده، این است که نقش جهاددانشگاهی را در انجام مأموریت‌های ملی در حوزه‌هایی چون تکنولوژی و نوآوری کمرنگ می‌بینند و همین امر سبب شده تا در نگاه‌ داشتن نیروی انسانی نخبه در مجموعه جهاددانشگاهی دچار برخی چالش‌ها باشیم.

پیله‌چی بیان کرد: جهاددانشگاهی استان قزوین، در دولت جدید می‌تواند بر روی مسائل گوناگونی چون تجاری‌سازی ایده‌ها، اجرای سند آمایش علم و فناوری استان قزوین که چند سال پیش توسط جهاددانشگاهی تدوین‌ شده بود، نقش‌آفرینی کند و برای کشور ارزش‌آفرین باشد به‌عنوان‌مثال در حوزه هوش مصنوعی و یا تکنولوژی‌های نرم و صنایع خلاق می‌تواند با تکیه‌بر نخبگان به دولت کمک کند.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت جهاددانشگاهی این است که تاکنون به‌خوبی توانسته در هدایت‌گری دانشجویان نقش داشته باشد و دولت می‌تواند با تقویت ارتباط با جهاد دانشگاهی از ظرفیت‌های این نهاد بیش‌ازپیش بهره ببرد ضمن اینکه جهاد دانشگاهی تلاش می‌کند فضای رشد و توانمندسازی سرمایه انسانی کارآمد برای مسئولیت‌ها و جایگاه‌های مهم دولتی را فراهم کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: در استان قزوین نیز اقدامات قابل‌توجهی درزمینه‌های پژوهشی و فناوری صورت گرفته است. به‌عنوان‌مثال تدوین سند توسعه گردشگری یکی از فعالیت‌هایی بود که توسط جهاددانشگاهی قزوین صورت گرفت بنابراین این نهاد بر اساس سوابقی که دارد می‌تواند در اجرایی کردن تصمیمات آینده استان مؤثر باشد.

وی ادامه داد: پروژه بهبود بهره‌وری و اصلاح نژاد گوسفند شال یکی دیگر از پروژه‌های بسیار کلیدی جهاددانشگاهی بود که با اجرای این پروژه کل کشور می‌توانست از آثار و نتایج آن بهره ببرد که بی‌توجهی دولت‌های مختلف در ۱۰ سال گذشته تا به امروز باعث شده این پروژه مهم به منصه اجرا نرسد.

پیله‌چی در پایان گفت: از دولت جدید تقاضای حمایت جهت توسعه نهادهایی چون جهاددانشگاهی را در سطح استان داریم و این نهاد انقلابی آمادگیِ خود را برای برداشتن گام‌های بزرگ در عرصه رفع نیازهای کشور از موضوع مهم جمعیت تا تحقق شعار سال، رشد اقتصادی و پیشرفت دانش‌بنیان و اجرای سیاست‌های علم، فناوری و فرهنگی استان اعلام می‌دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha