به گزارش ایسنا، رسانههای پاکستانی گزارش دادند شبهنظامیان جداییطلب بلوچستان پاکستان روز یکشنبه با دست زدن به موجی از حملات مرگبار در این ایالت جان بیش از ۷۰ تن را گرفتند و این یکی از شدیدترین حملاتی بود که این شبهنظامیان در سالهای اخیر رقم زدند.
ایالت بلوچستان پاکستان میزبان چند پروژه بزرگ تحت مدیریت طرفهای چینی نظیر یک بندر استراتژیک و توسعه یک معدن طلا و مس است.
در پی این حملات خشونتطلبانه، «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان امروز (سهشنبه) در یک سخنرانی به کابینه خود گفت: «تروریستها میخواهند پروژههای توسعه و کریدور اقتصادی پاکستان-چین را متوقف کنند.»
او اضافه کرد هدف آنها همچنین این است که میان پکن و اسلامآباد اختلاف ایجاد کنند.
«کریدور اقتصادی چین-پاکستان» که بر اساس گزارشها با تعهدات مالی به ارزش ۶۵ میلیارد دلار در دست اجراست، بخشی از ابتکار عمل بزرگ «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین تحت عنوان پروژه «کمربند و جاده» محسوب میشود.
به نوشته «رویترز»، پاکستان ظرفیت ایجاد کامل زیرساختهای لازم به منظور بهرهبرداری از منابع معدنی ایالت بلوچستان را نداشته و از مشارکت چین برای فعالیتهای توسعه در این ایالت خود بهره گرفته است.
چین در واکنش به حملات شبهنظامیان در بلوچستان این حملات را محکوم کرده و وعده پشتیبانی قاطع از مقابله پاکستان با تروریسم را داد.
«لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی اظهار کرد: «چین برای تقویت هر چه بیشتر همکاریها در حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم با طرف پاکستانی به منظور شراکت در حفظ امنیت وصلح منطقهای آماده است.»
پکن پیش از این نسبت به امنیت شهروندان مشغول به کار خود در پروژههای زیرساختی در پاکستان بهویژه در ایالت بلوچستان اظهار نگرانی کرده بود. ماه مارس گذشته ۶ مهندس چینی مشغول به کار در پروژه ساخت یک سد در شمال غرب پاکستان در یک حمله تروریستی کشته شدند.
روز چهارشنبه ۲۷ مارس بود که پلیس پاکستان اعلام کرد یک بمبگذار انتحاری در روز قبل از آن یعنی سهشنبه ۲۶ مارس خودروی خود را به کاروانی از مهندسان چینی که در پروژه سدسازی شهر داسو در ایالت خیبر پختونخوا در شمال غرب پاکستان کار میکردند کوبید که در نتیجه آن ۶ مهندس چینی کشته شدند. این حمله سومین حمله بزرگ به منافع چین در این کشور جنوب آسیا در نیمه دوم ماه مارس بود.
پیش از آن نیز 2 حمله دیگر، یکی علیه یک پایگاه هوایی نیروی دریایی پاکستان و دیگری یک بندر استراتژیک مورد استفاده چین در ایالت بلوچستان که محل سرمایهگذاری میلیاردها دلار از سرمایه چینیها است، رخ دادند.
شبهنظامیان جداییطلب چندین بار بند «گوادار» در ایالت بلوچستان را که توسط چینیها اداره میشود، هدف گرفتهاند.
گروه جداییطلب موسوم به «ارتش آزادیبخش بلوچستان» مسئولیت چند حمله رخ داده در هفته جاری که به صورت همزمان پاسگاههای پلیس، خطوط راهآهن و بزرگراهها در این ایالت را هدف قرار دادند، بر عهده گرفته است. ایالت بلوچستان، بزرگترین ایالت این کشور است اما کمتر از ایالات دیگر توسعه پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات