روحالله قربانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آمارها نشان میدهد که سال گذشته ۳۵ عنوان کتاب در این شهرستان چاپ و منتشر شده، در حالی که هیچ کدام در حوزه کتاب کودک نبوده است.
وی افزود: تعداد کتاب منتشر شده از پنج عنوان در سال ۱۴۰۱ به رقم ۳۵ عنوان در سال ۱۴۰۲ رسیده، در حالی که شمارگان آنها ۱۱ هزار و ۳۰۰ جلد بوده و فقط ۳۷ درصد رشد داشته است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل، تصریح کرد: کودکان، کتابها را به خاطر زیبایی ظاهری انتخاب میکنند، بنابراین انتشار کتاب کودک، نیاز به جذابیت دارد و به تصویرگری، گرافیک، فونت مناسب، صفحهآرایی، نوع کاغذ و تزیینات کتاب بستگی دارد، اما برخی ناشران به علت کاهش هزینهها، برخی از این موارد را حذف میکنند.
وی تأکید کرد: برخی خانوادهها بر این باور هستند که کتاب کودک باید ارزان باشد و به هزینههای تصویرگری و جاذبههای ظاهری چاپ کتاب برای مخاطب کودک توجه ندارند و قیمت کتاب کودک را با قیمت کتاب بزرگسال مقایسه میکنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل گفت: پایین بودن تیراژ کتاب کودک، یکی دیگر از مشکلات این حوزه است که جوابگوی هزینههای نویسنده و ناشر نیست و نمیتوانند درآمد مناسبی برای فعالان این حوزه داشته باشند.
قربانی افزود: قصههای خوب برای کودکان با هدف پرورش حس زیباییشناسی، پرورش عادتهای مفید، حس استقلالطلبی و خلاقیت کودک طراحی میشود که با توجه به غنای ادبیات کهن فارسی، میتوان آثار فاخری در حوزه کتاب، انیمیشن و پوستر تولید کرد.
انتهای پیام
نظرات