صفدر صفدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۱۴ هزار هکتار سطح زیرکشت باغات انگور در این استان است، اظهار کرد: اجرای این طرح در تاکستانهای استان نیازمند حمایتهای دولتی است.
وی گفت: از آنجایی که میزان تولید در تاکستانهای آبی بیشتر از دیم است، به همین دلیل به دنبال آن هستیم تا طرح فراز در وهله اول در باغات انگور آبی اجرایی شود.
صفدری افزود: البته اگر متقاضی برای اجرای این طرح در باغات دیم نیز وجود داشته باشد، تسهیلات لازم ارائه میشود.
وی ادامه داد: بخش اعظم پروژه اجرا شده در باغات آبی انگور استان بوده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از آنجایی که هزینه اجرای طرح فراز در تاکستانها بسیار بالا است، کشاورزان در تامین منابع مالی برای اجرای این طرح با مشکل مواجه هستند، به همین علت است که تاکنون در سطح خیلی زیادی اجرایی نشده است.
وی افزود: با اجرای این طرح میزان تولید تا ۵۰ درصد افزایش و ۵۰ درصد نیز میزان بروز آفات و هزینههای حفظ نباتات کاهش مییابد.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در این استان برای تولید انگور در بیشتر ماههای سال در حال انجام است، کشت نهال انگور در گلخانهها است که در حال آموزش به متقاضیان هستیم.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی در تولید و سطح زیرکشت انگور رتبه دهم کشوری را دارد، گفت: پیش بینی میشود امسال ۱۲۰ تا ۱۴۰ تن انگور از باغات استان برداشت شود.
انتهای پیام
نظرات