• چهارشنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۲۰:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403053121943
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان:

رمقی برای کشاورزان شهرستان کاشمر باقی نمانده است

رمقی برای کشاورزان شهرستان کاشمر باقی نمانده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: طی سه ماهه ابتدای امسال کشاورزان شهرستان کاشمر از باد و توفان، سیل و تگرگ، زلزله و خاموشی چاه موتورها خسارت‌های بسیاری را متحمل شدند و عملاً دیگر محصول و حتی رمقی برایشان نمانده است.

کاظم قربانپور امروز، ۳۱ مرداد در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه سه عامل خاک، هوا و آب در حوزه کشاورزی نقش اساسی دارند، افزود: گر چه برای یک سانتیمتر خاک ۲۰۰ سال زمان نیاز داریم اما متأسفانه این موضوع مغفول مانده و نیازمند توجه ویژه‌ای است.

وی همچنین از بحران کمبود آب در بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت: در همین راستا تمام تلاش خود را در ارائه راهکارهایی به کار گرفته‌ایم که بتوانیم حداکثر استفاده را از این میزان آب و بهره‌وری و عملکرد بیشتری را از محصولات داشته باشیم.

هدر روی آب در بخش کشاورزی را قبول نداریم

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر اظهار کرد: گر چه هدرروی آب در بخش کشاورزی را قبول نداریم ولی راندمان استفاده از آب پائین است که می‌طلبد با ارائه راهکارهایی از آب در اختیار بیشترین راندمان آبیاری را داشته باشیم.

وی کشت گیاهان کم آب طلب و گیاهان دارویی را از جمله این راهکارها دانست و افزود: راهی جز رفتن به سمت کشت‌های گلخانه‌ای نداریم.

قربانپور با بیان اینکه طی دو سال اخیر در احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و متوسط مقیاس اتفاقات خوبی در شهرستان افتاده است، بیان کرد: با احداث گلخانه‌ها می‌توان راندمان آبیاری را به حداکثر رساند.

رمقی برای کشاورزان شهرستان کاشمر باقی نمانده است

وی در ادامه با اشاره به اینکه کاشمر در حوزه تولیدات دامی به خصوص پرورش طیور، مرغ گوشتی، مرغ تخم‌گذار جزء شهرستان‌های پیشرو است، تصریح کرد: گرچه تأکید بر راه‌اندازی دامداری‌های صنعتی در شهرستان داریم اما متأسفانه آمار دامداری‌های دام سبک در منطقه زیاد نیستند.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از فعالیت یک واحد صنعتی دام سبک در شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و ضعیف بودن مراتع باید از دامداری‌های صنعتی دام سبک نیز استفاده بیشتری شود.

ضرورت ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز

وی ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز را در شهرستان ضروری دانست و گفت: سال گذشته حدود ۱۵۰۰ تن انواع کنستانتره دامی بین دامداران توزیع شده است.

قربانپور با اشاره به اینکه در سال گذشته بالغ‌بر ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده است، افزود: هم چنین از ابتدای امسال آمار جوجه ریزی بسیار خوب بوده است.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر علیرغم کمبود آب اما در حوزه پرورش ماهی اقدامات خوبی داشته‌ایم، افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۱۴۰ هزار قطعه بچه ماهی در استخرها نیز رهاسازی شده است.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر همچنین در خصوص پرورش کرم ابریشم گفت: دو روستا از گذشته پایلوت پرورش کرم ابریشم بوده‌اند که سال گذشته ۱۰۰ جعبه کرم ابریشم توزیع و ۵ تن پیله تر نیز برداشت شده است.

۳۰ هکتار از مزارع مجهز به آبیاری نوین شده است

وی همچنین از انجام ۸ کیلومتر لوله‌گذاری در سطح مزارع روستاها خبر داد و تصریح کرد:تاکنون ۳۰ هکتار از مزارع شهرستان کاشمر مجهز به آبیاری نوین شده است.

قربانپور با اشاره به احیاء و مرمت ۱۰ رشته قنات گفت: بیشتر قنات‌ها در بخش فرح دشت قرار دارند. تلاش می‌شود با مرمت قنوات به میراث گذشتگان اهمیت بیشتری دهیم.

وی اذعان کرد: با توجه به خاموشی چاه موتورها می‌توان بخش قابل توجهی از مشکلات بخش کشاورزی را از طریق آب قنوات برطرف نمود، در این خصوص می‌طلبد در بالادست قنوات اقداماتی انجام شود.

فعالیت ۸۰ واحد صنعتی وابسته به بخش کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با اعلام اینکه سال گذشته در حوزه امور اراضی برای ۸ واحد تولیدی در اراضی ملی با مساحت ۱۵۰ هکتار واگذاری داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: شهرستان کاشمر بیشترین برخورد را متخلفان تغییر کاربری داشته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۵ مورد تغییر کاربری تخریب شده است، از صدور ۱۲ مورد مجوز تغییر کاربری برای اجرای طرح‌ها خبر داد و گفت: طی دو تا سه سال اخیر برای صدور اسناد ورود جدی داشته‌ایم به طوری که سال گذشته و ابتدای امسال ۷۵۰ برگ سند در بخش کشاورزی صادر شده است.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از فعالیت ۸۰ واحد صنعتی وابسته به بخش کشاورزی در شهرستان کاشمر خبر داد و افزود: بالغ‌بر ۲۰ تا ۳۰ واحد مربوط به بسته‌بندی و سورتینگ کشمش هستند.

وی همچنین با اشاره به توزیع ۲۳۰۰ تن انواع کود شیمیایی یارانه‌ای طی یک سال اخیر در شهرستان گفت: اصلاح و نوسازی باغات در سطح ۳۲۰ هکتار و احداث ۱۰ واحد گلخانه‌ای کوچک مقیاس از دیگر اقدامات بوده است.

افزوده شدن ۱۶ هزار مترمربع به مساحت کشت‌های گلخانه‌ای

قربانپور با بیان اینکه اکنون ۴ واحد گلخانه‌ای آماده بهره‌برداری هستند، اذعان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ فقط ۵ هکتار کشت گلخانه‌ای در شهرستان داشتیم که اکنون به ۶.۶ هکتار رسیده است.

وی با اشاره به اینکه طی یک سال اخیر ۱۶ هزار مترمربع به مساحت کشت‌های گلخانه‌ای افزوده شده است، افزود: با توجه به وضعیت منابع آبی رفتن به سمت کشت‌های گلخانه‌ای ضروری است.

رمقی برای کشاورزان شهرستان کاشمر باقی نمانده است

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در ادامه به خسارت‌های ناشی از خاموشی چاه موتورها به بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: گرچه ما متولی قطعی برق نیستیم اما در سه ماهه ابتدای امسال کشاورزان از باد و توفان، سیل و تگرگ، زلزله و خاموشی چاه موتورها خسارت‌های بسیاری را متحمل شدند.

وی از خسارت ۵۸۰ میلیارد تومانی ناشی از قطع برق چاه موتورها به تاکستانها و محصول انگور این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: شهرستان کاشمر دارای ۳۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصول انگور است.

قربانپور خاطرنشان کرد: در سال زارعی جاری بارش تگرگ، جاری شدن سیل و طوفان ۹۰۰ میلیارد تومان و زلزله ۶۶ میلیارد تومان و ۵۸۰ میلیارد تومانی ناشی از قطع برق چاه موتورها به بخش کشاورزی کاشمر خسارت وارد کرده است.

وی تصریح کرد: آب مورد نیاز بخش کشاورزی شهرستان از طریق ۱۳۶ چاه موتور کشاورزی و ۳۰ رشته قنات فعال از مجموع ۸۰ رشته قنات کاشمر تأمین می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در پایان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم با اطلاع‌رسانی و تخصیص تسهیلات کشاورزان و بهره‌برداران را به نصب پنل‌های خورشیدی تشویق و ترغیب کنیم تا از این طریق بتوانیم از خسارت ناشی از قطعی برق جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۱ ۱۷:۱۱

خاموشی برق چاههای کشاورزی نه تنها در کاشمربلکه در فارس کشاورزان را بیچاره کرده قبلا ۵ ساعت بود الان تا ۸ ساعت در روزهم میرسد وفریاد رسی هم نیست

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۲ ۰۰:۵۸

برای جبران کمبود برق، نصب پنل های خورشیدی در منطقه شادمهر تا کاشمر که حدود ۶۰ کیلومتر زمین بایر است واگر منطقه بادخیز باشد احداث توربین های بادی مانند دیزباد نیشابور،ضروری است، والبته درکنار تولید برق ،فرهنگ درست مصرف کردن آن هم در بین مردم پیاده شود

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۲ ۱۰:۲۱

با سلام از مدیریت محترم جهاد انتظار داریم در بحث واگذاری امتیازات نظیر گاز و مهمتر آب شرب لوله کشی شهری در کنار کشاورزان بوده و حداقل با انشعاب موقت در زمین هایی که احیانا در حوزه منابع طبیعی است به کشاورز کمک کرده در کنار او و موجب دلگرمی باشد.تشکر

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۲ ۲۰:۳۴

من دوسال پیش ۵۰۰متر آماده گلخانه وپروانه هم گرفتم تا چوب برق تا لوله آب تا گاز ۵۰ مترفاصله دارم امتیاز نمیدن .حالا شما میگید گلخانه

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۶

اکثر کشاورزان و باغداران در شهرستان‌ها سودبیشتری از انبوه سازی مسکن می‌برند تا کشاورزی و باغداری و دامداری

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۵ ۰۰:۰۵

واقعا در حق کشاورزان ظلم میشه