• چهارشنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403053121211
  • خبرنگار : 50212

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک مطرح کرد

سهم ۱.۷ درصدی استان مرکزی از داروی کشور

سهم ۱.۷ درصدی استان مرکزی از داروی کشور

ایسنا/مرکزی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس شاخص جمعیتی در حال حاضر سهمیه دارویی استان مرکزی از داروی کشور ۱.۷ درصد است.

علی یادگاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر از ۲۱ واحد تولیدی دارویی تحت نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک، دو واحد تولیدی در اراک، ۱۴ واحد در ساوه، یک واحد در دلیجان و چهار واحد نیز در قم مستقر هستند.

وی افزود: معاونت غذا و دارو علوم پزشکی اراک به صورت ادواری( ۶ ماهه) از تمامی شرکت‌های تولیدی دارویی تابعه، به صورت موردی و بدون هماهنگی قبلی، جهت بررسی اصول GMP ، نمونه‌برداری از مواد اولیه و محصول نهایی، بازرسی به عمل می‌آورد.

وی گفت: جوابیه استعلام اداره کل صنعت معدن و تجارت استان مرکزی جهت بررسی موافقت اصولی( صدور پروانه بهره‌برداری) محل تاسیس و طرح‌های توسعه کارخانجات تولیدی داروسازی تابعه نیز با معاونت غذا و داروست. همچنین تمامی مکاتبات جهت تغییرات مینور و ماژور کارخانه نیز از طریق این معاونت  صورت می‌گیرد.

یادگاری بیان کرد: تفویض اختیار بررسی اولیه پرونده تولیدی و تمدیدی داروهای طبیعی، سنتی(داروهای گیاهی) نیز از طرف سازمان غذاو دارو به این معاونت صورت گرفته است.

او اظهار کرد: اکثر کارخانه‌های موجود در استان، تولید فرآورده‌های گیاهی دارند و دارای پروانه تاسیس از اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل هستند. فرآورده‌های گیاهی طبیعی و سنتی(براساس کتب طب سنتی ایرانی) برای موارد مصرف گوناگون درمانی یا مکمل غذایی و درمانی مانند درمان کبدچرب، امراض گوارشی، بهبود غلظت خون و ... است.

این مقام مسئول در علوم پزشکی اراک با بیان اینکه سهم استان در تولید دارویی کشور به صورت مجزا مشخص نیست، اظهار کرد: اما به عنوان مثال با توجه به ظرفیت تولیدی دارویی استان و برخورداری استان از تعداد قابل قبولی واحد تولیدی استاندارد، یکی از شرکت‌های داروسازی در سال ۱۴۰۳ بعنوان سومین شرکت دارویی پر فروش با فروش ۷۱.۱ هزار میلیارد ریال منتخب شد.

وی افزود: فرآورده‌های تزریقی با تکنولوژی بالا شامل آمپول، ویال و ... داروهای مکمل، شیرخشک، انواع قرص و حتی برخی داروهای استراتژیک در واحدهای تولیدی دارویی استان مرکزی تولید می‌شود. همچنین قریب به ۳۰ کارخانه تولید تجهیزات پزشکی در استان مرکزی فعالیت دارند که کالاهایی نظیر سرنگ، اسکالپ، ابزار و ست‌های جراحی تولید می‌کنند.

وی افزود: افزون بر ۷۰ واحد تولیدی داروهای گیاهی و عرقیجات در استان فعالیت دارند که نیازهای مردم را به این محصولات تامین می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha