محمدرضا شفیعی 30مرداد در ششمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه گل و گیاهان زینتی پتانسیل بالایی برای ارزآوری و ایجاد اشتغال دارد، گفت: این ظرفیت میتواند یکی از زیربخشهای مهم برای اقتصادیکردن کشاورزی باشد.
وی با بیان اینکه طبق آمارهای رسمی سال ۱۴۰۱، میزان تولید گل و گیاه زینتی در کشور بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ هکتار است که از این میزان ۴ هزار و ۶۰۰ همکار در فضای باز و ۳ و ۳۰۰ هکتار در فضای گلخانهای تولید میشود، افزود: در این فضا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون گل شاخهای، ۵۵۰ میلیون گل گلدانی، ۴۵۰ میلیون درخت و درخچه زینتی و ۳۳۰ میلیون گل فصلی نشایی تولید میشود.
رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران با بیان اینکه استان تهران با یک هزار و ۷۲۰ هکتار، استان مازندران با یک هزار و ۴۷۰ هکتار، استان مرکزی با یک هزار و ۱۵۰ هکتار و استان گیلان با ۹۴۱ هکتار به ترتیب چهار استان بالاترین تولید گل و گیاه زینتی در کشور هستند، ادامه داد: با این آمارها مشاهده میشود که بیش از ۶۰ درصد تولید گل و گیاه زینتی کشور در این چهار استان تولید میشوند.
رئیس ششمین کنگره ملی و بینالمللی گل و گیاهان زینتی با بیان اینکه صنعت گل و گیاه با بهرهوری و ارزشافزوده بالا همراه است، تصریح کرد: در این خصوص باید توجه جدی به علم و دانش و بحث نرمافزاری شود و این مهم نیازمند حمایت دولتی است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود موسسه تحقیقات باغبانی کشور و وزارت جهاد کشاورزی از تنها پژوهشکده گل و گیاه کشور حمایت و پشتیبانی لازم را انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات