دکتر یحیی پاسدار در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به دمای بالای هوا در مسیر پیاده روی اربعین گفت: با توجه به این شرایط، نیاز است که زوار برخی نکات تغذیهای را جهت پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی رعایت کنند.
وی افزود: بطور معمول در شرایطی که دمای هوا بالا بوده و رطوبت کم باشد، تعریق افزایش یافته و آب زیادی از بدن از طریق تعریق و تنفس خارج میشود.
پاسدار گفت: به همراه این آب، الکترولیت های بدن هم خارجی می شوند و اگر این شرایط در درازمدت ادامه داشته باشد، بدن با کم آبی و به دنبال آن با گرمازدگی مواجه میشود که میتواند بسیار خطرناک باشد.
وی افزود: در همین راستا اولین توصیه مهم تغذیهای به زوار این است که حتما در طول مسیر به میزان کافی مایعات مصرف کنند.
پاسدار گفت: جهت تامین الکترولیت های بدن هم توصیه میشود یک قاشق شکر و یک قاشق نمک را در یک بطری آب ریخته و مصرف کنند تا سدیم و سایر الکترولیت هایی که بر اثر تعریق از دست رفته، جبران شود.
این متخصص تغذیه «دوغ» را هم گزینه مناسبی برای تامین الکترولیتهای بدن دانست و افزود: زوار اگر بتوانند در طول مسیر از دوغ های بسته بندی شده استفاده کنند، بخش زیادی از آب و الکترولیتهای از دست رفته بدن آنها مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم جبران میشود.
وی همچنین بر استفاده از انواع میوه جهت تامین آب بدن تاکید کرد و افزود: میوههایی مانند خیار و هندوانه گزینههای خوبی در این زمینه هستند.
این متخصص تغذیه، مصرف شربت و نوشابه را زیانآور دانست و افزود: این دو نوشیدنی فقط حجم زیادی شکر داشته و هیچ کمکی به تامین آب بدن نمیکنند.
وی همچنین نسبت به مصرف چای هم در پیاده روی اربعین هشدار داد و افزود: با توجه به گرمای هوا، مصرف چای دمای بدن را بیش از پیش بالا برده و احتمال ابتلا به گرمازدگی را در افراد افزایش میدهد.
پاسدار در ادامه با هشدار نسبت به مصرف غذاهای چرب، شیرین، پرنمک و خشک در مسیر پیاده روی، افزود: این نوع غذاها بخشی از آب بدن را برای متابولیزه شدن مصرف میکنند و در نتیجه بدن با کمبود آب مواجه میشود، در همین راستا توصیه میشود از مصرف این نوع غذاها خودداری شده و ترجیحا غذاهای سبک و آبدار مصرف شود.
انتهای پیام
نظرات