به گزارش ایسنا، نیکولای پاتروشف معاون رئیس جمهور روسیه در مصاحبه ای با روزنامه ایزوستیا گفت: « سطح مداخله آمریکا در امور حاکمیتی ونزوئلا کاهش نمییابد. پس از یک کودتای نافرجام دیگر در ونزوئلا، واشنگتن به نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا پیشنهاد استعفای زودهنگام میدهد و در ازای آن متعهد میشود که از تعقیب بیشتر او در راستای قوانین آمریکا چشمپوشی کند.»
انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۲۸ ژوئیه برگزار شد. روز بعد شورای ملی انتخابات نیکلاس مادورو را رئیس جمهور منتخب برای دوره ۲۰۲۵-۲۰۳۱ اعلام کرد. در ۲۹ ژوئیه، اعتراضات در ونزوئلا آغاز شد و معترضان با پلیس درگیر شدند. بیش از ۲۰۰۰ نفر بازداشت شدند. معترضان به تخریب زیرساختهای دولتی، تحریک نفرت و تروریسم متهم هستند.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ناآرامیهای خشونت آمیز در ونزوئلا یک روز پس از انتخابات ادامه یافت و پس از آن دولت کنترل اوضاع را در خیابانها بازگرداند. در روزهای بعد، هم طرفداران رئیس جمهور و هم اپوزیسیون تجمعات متعددی برگزار و پیروزی خود را اعلام کردند که البته این تجمعات مسالمت آمیز و بدون درگیری بودند.
قانونگذاران آمریکایی و اروپایی مسئول امور خارجه با صدور بیانیهای مشترک مدعی شدند که ادموندو گونزالس، رهبر مخالفان در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا پیروز و متعهد شدند که در صورت امتناع مادورو از واگذاری قدرت، او باید پاسخگو باشد.
مسکو گفته اپوزیسیون ونزوئلا باید شکست خود را در انتخابات بپذیرد. علاوه بر این، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به کشورهای ثالث نسبت به حمایت از تلاشها برای بیثبات کردن اوضاع در داخل ونزوئلا هشدار داده است.
پاتروشف در ادامه صحبتهایش به مساله تلاشهای غرب برای توقف دسترسی روسیه به دریای بالتیک اشاره کرد و گفت: «کشورهای غربی به دنبال محروم کردن روسیه از دسترسی به دریای بالتیک و تبدیل آن به دریای داخلی ناتو هستند و برای این منظور از اعضای جدید این ائتلاف یعنی سوئد و فنلاند استفاده میکند.»
وی افزود: «علاوه بر این، کشورهای غربی به طور فعال استراتژی محدود کردن روسیه در دریای سیاه را اجرا میکنند، جایی که اعضای ناتو در حال آماده شدن برای تقویت حضور خود هستند که نقض کنوانسیون مونترو است.»
پاتروشف همچنین گفت: کییف هرگز بدون کمکها و حمایتهای آمریکا و ناتو جرات نمیکرد که به قلمروی روسیه حمله کند.
وی افزود: «ادعاهای رهبری ایالات متحده مبنی بر عدم دخالت در اقدامات کییف در منطقه کورسک با واقعیت مطابقت ندارد. بدون مشارکت و حمایت مستقیم آنها، کییف وارد خاک روسیه نمیشد.»
مشاور ولادیمیر پوتین که اخیرا به عنوان ناظر بر استراتژی جهانی دریایی روسیه منصوب شده است، تاکید کرد: «غرب، حکومت جنایتکار را در راس اوکراین قرار داده در حالی که کشورهای عضو ناتو به کییف تسلیحات میدهند، مربیان نظامی به این کشور میفرستند و کمک مستمر ارائه میدهند و ضمن کنترل اقدامات نئونازیها در اوکراین به ارائه اطلاعات میپردازند.»
پاتروشف ادامه داد: «این اقدامات جنایتکارانه ناشی از پیشبینی فروپاشی قریبالوقوع رژیم نئونازی کییف است. ساکنان اوکراین به خاطر منافع آمریکا رنج میبرند، زیرا ایالات متحده این کشور را به یک پروژه نظامی ضد روسیه تبدیل کرده است.»
مشاور پوتین خاطرنشان کرد: «تلاشهای واشنگتن همه پیشنیازها را برای اوکراین ایجاد کرده است تا حاکمیت خود و بخشی از سرزمینهایش را از دست بدهد، از جمله سرزمینهایی که برخی از متحدان آمریکا آرزوی آن را داشتند.»
انتهای پیام
نظرات