علیرضا قاسمی فرزاد روز چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه در جلسه کمیته سازگاری با کم آب اظهار کرد: ذخیره کنونی سد اکباتان به ۲۶ میلیون مترمکعب رسیده است در حالی که این مقدار در مدت مشابه سال گذشته ۹ میلیون مترمکعب بود.
وی افزود: هم اکنون حتی دورترین روستاها نیز از آب شرب بهداشتی و سالم بهرهمند شوند و در این راستا، آبرسانی به ۳۶۰ روستای استان همدان در دو مرحله در حال انجام است.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه قوانین بازدارنده برای مقابله با کشت دوم و کشتهای ممنوع باید افزایش یابد، افزود: نصب کنتورهای هوشمند آب و برق و مسدودسازی چاههای غیرمجاز باید در اولویت قرار گیرد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: باید ۱۰۰ درصد فاضلاب به پساب تبدیل و از آن در صنایع غیرغذایی استفاده شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان نیز در این جلسه مطرح کرد: به لطف خداوند متعال و بارندگی های خوب سال جاری و با هماهنگی و مدیریت های انجام شده در کنترل برداشت آب در بندهای بالا دست سد اکباتان امسال شاهد سر ریز شدن سد اکباتان بودیم.
دکتر رضا اخلاص مند ورودی آب به مخزن سد اکباتان در سال آبی جاری را ۳۹ میلیون متر مکعب دانست و افزود: امسال در مقایسه با سال گذشته ۲۰ میلیون متر مکعب افزایش ورودی به مخزن سد اکباتان اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته در مدت مشابه حجم مخزن سد اکباتان تقریبا ۹ میلیون متر مکعب ذخیره آب داشت که می طلبد با مدیریت بر روی حجم مخزن موجود سد در سال آبی جاری با حجم مناسبی از ذخیره سد اکباتان، وارد سال آبی جدید شویم.
اخلاص مند میزان ورودی سد کلان ملایر از ابتدای سال آبی جاری تاکنون را ۲۷ میلیون متر مکعب برآورد کرد و گفت: میزان ورودی آب به مخزن سد کلان در سال آبی گذشته، ۱۰ میلیون متر مکعب بوده که در حال حاضر حجم مخزن سد ۳۸ میلیون متر مکعب می باشد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان برداشت آب از مخزن سد کلان ملایر برای آب شرب شهر ملایر استفاده می شود، افزود: روزانه ۴۴۰ لیتر در ثانیه آب به تصفیه خانه پایین دست سد منتقل و بعد از انجام فرایند تصفیه به شبکه توزیع آب شرب شهرستان منتقل می شود.
اخلاص مند با بیان اینکه میزان ورودی آب به مخزن سد سرابی تویسرکان تاکنون ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب بوده است، تصریح کرد: میزان ورودی آب به مخزن سد سرابی در سال گذشته معادل ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب بوده است.
وی حجم مخزن سد سرابی تویسرکان در حال حاضر را ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان مصرف آب مخزن این سد نیز جهت مصارف شرب شهر تویسرکان استفاده می شود.
اخلاص مند افزود: میزان حجم مخزن موجود سد ابشینه نیز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب است که در سال گذشته در مدت مشابه حجم مخزن صفر بوده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان یادآور شد: در سال گذشته ۲۴۶ مورد تامین آب واحدهای صنعتی جدید با حجم آب ۲.۸ میلیون متر مکعب اتفاق افتاده که این میزان در سال جدید تاکنون ۴۲ مورد با حجم آب ۵۰۰ هزار متر مکعب می باشد.
انتهای پیام
نظرات