به گزارش ایسنا، درحالی که پس از خروج «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از رقابتهای ریاست جمهوری این کشور در ماه ژوئیه که عمدتا به علت مناظره فاجعه وار وی با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور اسبق آمریکا و حمایت بایدن از معاون خود برای حضور در رقابتهای ریاست جمهوری، حزب دموکرات ظاهری «متحد» به خود گرفته است، یک رسانه آمریکایی در گزارشی، از خشم بایدن از هم حزبیهای خود و باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا پرده برداشت.
چندی پیش بود که بایدن مشتاقانه منتظر نقطه پایانی و مهم «کنوانسیون ملی حزب دموکرات» در شیکاگو بود تا برای دور دوم ریاست جمهوری خود تبلیغ کند.
اما، اکنون طبق گزارش «پالیتیکو»، با ورود «کامالا هریس»، معاون بایدن به رقابتهای ریاست جمهوری، بایدن دیگر «سوژه اصلی» کنوانسیون نیست و به یک سخنران در شب افتتاحیه تنزل یافته است تا از سوی هم حزبیانی که «علیه او متحد شدند» خواستار حمایت از هریس شود.
پالیتیکو در ادامه گزارش خود که شامگاه چهارشنبه منتشر شده است به نقل از منابع آگاه گزارش داد که «بایدن در جشن کنوانسیون مشارکت نخواهد کرد.»
این بدان معناست که او سخنرانی روز سهشنبه رئیس قدیمیاش، باراک اوباما در کنگره را دست خواهد داد.
به باور پالیتیکو، این مسئله، گمانهزنیها درباره «خشم» بایدن از اوباما و عدم حمایت وی از خود در هنگام «حمله حزب دموکرات» برای کنارهگیری از رقابتها را تقویت خواهد کرد.
از طرفی، اگر بایدن در مراسم جشن کنوانسیون شرکت نکند، از تحویل نمادین مشعل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به کامالا هریس صرف نظر خواهد کرد.
طبق گزارش پالیتیکو، ستاد انتخاباتی هریس درباره این احتمال و پیام چنین تصمیمی به رقیب جمهوریخواه خود، یعنی دونالد ترامپ و ملت آمریکا نگران هستند.
در همین راستا، «اندرو بیتس»، سخنگوی کاخ سفید، در اظهاراتی گزارش پالیتیکو را نه تایید و نه تکذیب کرد و به تارنمای «دیلی بیست» گفت: «ما هنوز اطلاعاتی در مورد برنامه هفته آینده نداریم، اما میتوانیم شما را در جریان قرار دهیم.»
هیلاری کلینتون نیز روز دوشنبه سخنرانی خواهد کرد، اوباما در روز سه شنبه، بیل کلینتون و تیم والز در روز چهارشنبه و سپس با سخنرانی خود در روز پنجشنبه، اختتامیه کنوانسیون را برعهده خواهد گرفت.
پالیتیکو گزارش می دهد که بایدن از سه رهبر کلیدی حزب دموکرات، یعنی اوباما، «نانسی پلوسی» رئیس سابق مجلس نمایندگان و «چاک شومر، رهبر اکثریت سنا» ناامید و عصبانی است.
بنا بر گزارش ها، بایدن از این که اوباما مستقیماً با او تماس نگرفت تا درباره فشار فزاینده برای جایگزینی او صحبت کند، ناراحت است.
یک منبع آگاه نیز به پالیتیکو گفت که بایدن اقدامات پلوسی برای بیرون راندن او را «بی رحمانه» میداند.
پیشتر، رئیسجمهور آمریکا گفت که تحت فشار هم حزبیهای دموکرات خود از مبارزات انتخابات ۲۰۲۴ کنارهگیری کرده است، زیرا او را متقاعد کردند که ماندن در این رقابت به آنها آسیب خواهد زد.
بایدن در ادامه گفت هم حزبیهایش او را متقاعد کردند که تلایشهایش برای ماندن در کاخ سفید به دموکراتها آسیب خواهد زد. او سپس نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا را بهعنوان چهرهای کلیدی معرفی کرد که بر تصمیمش برای انصراف تأثیر گذاشت.
بنابر گزارش شبکه راشاتودی، موضعگیری پلوسی دریچهای را به روی تعداد زیادی دموکرات با نفوذ باز کرد تا خواستار کنارهگیری بایدن شوند. در میان این افراد نام باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا هم به چشم میخورد. به گزارش رسانههای آمریکایی، اوباما در آن زمان به مردم گفت که طبق نظرسنجیها نگران است که بایدن از پیروزی دور شود و مسیر انتخاباتی دونالد ترامپ در حال گسترش است و کمککنندگان مالی در حال رها کردن رئیس جمهور (بایدن) هستند.
با این حال، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا هر گونه تلاشی برای کنارهگیری بایدن را رد میکند. او به تازگی در گفتوگو با خبرنگاران از بیان اینکه آیا مستقیماً از بایدن خواسته است که مبارزات انتخاباتی خود را به حالت تعلیق درآورد، خودداری کرد اما گفت که احساس میکند رئیسجمهور «کارزاری در مسیر پیروزی نداشته است».
انتهای پیام
نظرات