• دوشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403052215229
  • خبرنگار : 71234

در کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح شد

استعلام رئیس‌جمهور درباره ۷۳ نفر از وزارت اطلاعات

استعلام رئیس‌جمهور درباره ۷۳ نفر از وزارت اطلاعات

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: طبق توضیحات وزیر پیشنهادی اطلاعات، رئیس‌جمهور از وزارت اطلاعات درباره ۷۳ نفر استعلام کرد که تعدادی از این افراد مستند به این قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس رد شدند.

به گزارش ایسنا، ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور حجت‌الاسلام خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در جلسه عصر این کمیسیون گفت: آقای خطیب با اشاره‌ به سوابق خود در قوه قضائیه، آستان قدس رضوی، به تشریح برنامه‌های خود پرداخت؛ ایشان دو مأموریت اصلی وزارت اطلاعات را تولید محتوای اطلاعاتی و مشارکت در تأمین امنیت کشور، مردم و جامعه بیان کرد و گفت همه برنامه‌ها ذیل این دو مأموریت تعریف می‌شود.

وی اضافه کرد: خطیب گفت که دشمن سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه نفوذ انجام داده و اعلام کرد که یکی از اولویت‌های وزارت اطلاعات، مقابله با رژیم صهیونیستی است. یک وظیفه مهم وزارت اطلاعات را هم مبارزه با تروریسم اعلام کرد و گفت که بعد از نابودی داعش در سوریه، با پدیده داعش سرگردان مواجه بودیم به این معنا که داعش با حمایت رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس و چند کشور دیگر، به طرف ایران گسیل داده شد و به نام داعش خراسان به دنبال ناامن سازی ایران بود.

دستگیری تعداد قابل توجهی از عناصر تروریستی

رضایی ادامه داد: وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت که در مبارزه با تروریسم، با همکاری دستگاه‌های مختلف و توافق با دولت عراق شاهد احساس امنیت نسبی در شمال غرب کشور هستیم. همچنین اعلام کرد که از زمان شهادت شهید رئیسی تا شب تاسوعای حسینی تعداد قابل توجهی از عناصر تروریستی را دستگیر کردیم که به دنبال اقدام تروریستی، انتحاری و بمب‌گذاری در کشور یا به دنبال پشتیانی از این حرکت‌ها بودند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: همچنین خطیب اظهار کرد که در این مدت ۳۰ بمب آماده انفجار کشف شده و همین طور اعلام کرد که با ۵۳ سرویس اطلاعاتی خارجی در تقابل هستیم که به طور ساختارمند علیه ایران فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در ادامه، سوالات اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ایشان پرسیده شد؛ درباره استعلام وزرا و معاونان رئیس جمهور و مسائلی که در این زمینه‌ها به ویژه درباره برخی افراد پرحاشیه مطرح بوده، سوال شد و خطیب گفت که ما همه استعلامات را طبق قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس بررسی کرده و بر این اساس پاسخ می‌دهیم و گفت که رئیس جمهور ۷۳ نفر را از وزارت اطلاعات در این مدت استعلام کرد که تعدادی از این افراد مستند به این قانون رد شدند.

وی ادامه داد: طبق این قانون، افرادی که خود، همسر یا فرزندانشان تابعیت مضاعف داشته باشند یا کسانی که محکومیت امنیتی داشته باشند، یا به اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت مطلقه فقیه، قانون اساسی اعتقاد و التزام عملی نداشته باشند، رد می‌شوند و برخی افراد که ردصلاحیت شدند، مستند به این قانون بوده است.

رضایی اظهار کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس هم خطاب به وزیر پیشنهادی اطلاعات بر مقابله با نفوذ، تقویت عناصر انقلابی در وزارت اطلاعات، مقابله با پروژه ناراضی سازی مردم، لزوم استعلام مدیران پیش از انتصاب، لزوم دادن روایت صحیح به افکار عمومی، لزوم مقابله با نفوذ در دستگاه‌ها، اطلاع‌رسانی دقیق از حوادث، ضرورت مقابله جدی با مفاسد اقتصادی تاکید کردند.

رضایی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یک جلسه دیگر هم با وزیر پیشنهادی اطلاعات خواهد داشت.

تاکید وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بر شفافیت و فسادستیزی

همچنین سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به حضور فرزانه صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی در جلسه عصر کمیسیون گفت: وزیر پیشنهادی اشاره‌ای به سوابق خود و ۲۳ فعالیتش در وزارت راه و شهرسازی داشت و محورهای برنامه آش را ارائه کرد.

وی بیان کرد: بنابر گفته وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بسیاری از مشکلات ربطی به تحریم‌ها ندارد؛ ایشان بر اجرای قانون جهش تولید مسکن و قانون برنامه هفتم توسعه تاکید داشت و یکی از محورهای برنامه‌هایش را تسریع در تعیین تکلیف کلیه متقاضیان موثر طرحهای تولید مسکن بیان کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: راهکارهایی وزیر پیشنهادی برای ساخت مسکن، نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده، تأمین منابع مالی آن، تعامل بیشتر با بانک‌ها، فعال کردن بخش خصوصی در این حوزه و راهکارهایی را هم در زمینه تامین مسکن در کشور و تامین منابع مالی بود. همچنین بر توسعه زیرساخت‌های لجستیکی و بندری مبتنی بر سند دریامحور با هدف دست‌یابی به رشد اقتصادی ۱۶ درصدی در حوزه اقتصاد دریامحور تاکید داشت.

به گفته وی، ارتقای بهره‌وری حوزه هوانوردی با تکیه بر اقتصادی کردن فرودگاه‌ها، نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل کشور، تکمیل پروژه‌های پیشران ریلی و رفع گلوگاه‌های ظرفیتی با هدف افزایش ترانزیت شمال، جنوب، شرق و غرب و اتصال مراکز استانها به شبکه ریلی کشور، به کارگیری شیوه‌های نوین تامین مالی برای تکمیل پروژه‌ها، توسعه متوازن و عادلانه زیرساخت‌های حمل و نقل از دیگر محورهای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی است.

رضایی اظهار کرد: وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بر فعال کردن مولدسازی و تامین منابع مالی برای پروژه‌ها تاکید کرد و بیان داشت که مدیران وزارت راه و شهرسازی باید شفاف، فسادستیز و قدرت پیگیری بالایی داشته باشند.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم نقطه نظرات خود را مطرح کردند؛ یکی از اعضا از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی پرسید که آیا شما قائل به کوچک‌سازی مسکن هستید؟ و اینکه گفته بودید متوسط متراژ واحدهای مسکونی باید کاهش پیدا کند؟ که وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی این موضوع را رد و تکذیب کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha