به گزارش ایسنا، «ولادیمیر ورونکوف» رئیس دفتر مقابله با تروریسم سازمان ملل گفت: «این گروه تروریستی و اعضایش فعالیتهایشان را در بخشهای مختلفی از آفریقا، سوریه، عراق و افغانستان گسترش دادهاند.»
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، همچنین بر اساس گزارش این دفتر، گروههای تروریستی مرتبط با داعش مناطق عملیاتی خود را گسترش میدهند و با وجود اقداماتی برای مقابله با این فعالیتها، مقاومت و نفوذ زیادی دارند.
رئیس دفتر مقابله با تروریسم سازمان ملل ادامه داد: « اگر گروههای شبهنظامی نفوذ خود را در بخشهای شمالی آفریقای غربی و ساحل گسترش دهند، یک قلمرو وسیع از شمال نیجریه تا مالی میتواند تحت کنترل موثر آنها قرار گیرد.»
این دیپلمات افزود، وابستگان داعش همچنین فعالیتهای خود را در شمال موزامبیک و همچنین در بخش شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو افزایش دادهاند که منجر به «افزایش چشمگیر» حملات تروریستی و تلفات غیرنظامیان شده است.
به گفته ورونکوف که از سال ۲۰۱۷ ریاست دفتر مقابله با تروریسم سازمان ملل را بر عهده دارد، فعالیتهای داعش خراسان وابسته به داعش در افغانستان منجر به افزایش سطح تهدید در اروپا نیز شده است.
داعش از نیروهای رادیکال در عراق سرچشمه گرفت و پس از قدرت یافتن در سال ۲۰۱۴ به شهرت بینالمللی رسید. این گروه از نبود امنیت در عراق و همچنین آشفتگی در سوریه همسایه، پیش از گسترش به سمت آفریقا، سرمایه گذاری کرد.
نقش ادعایی اوکراین در کمک به تروریستها در آفریقا نیز در هفتههای اخیر پس از کشته شدن دهها سرباز محلی و اعضای شرکت نظامی خصوصی گروه روسی واگنر توسط شورشیان جداییطلب طوارق و جنگجویان مرتبط با القاعده در یک کمین در مالی پر رنگتر شده است.
به نقل از «آندری یوسوف»، سخنگوی اطلاعات ارتش اوکراین، شورشیان تمام اطلاعات لازم را دریافت کردند.
در پاسخ، مالی و نیجر اوکراین را محکوم و روابط دیپلماتیک خود را با کییف قطع کردند.
بر اساس گزارشها، این دو کشور آفریقایی همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواستهاند که بررسی کند که آیا اوکراین اطلاعاتی را در اختیار شورشیان طوارق قرار داده است یا خیر. وزارت خارجه اوکراین هر گونه دخالت در این حادثه را رد کرده است.
انتهای پیام
نظرات