• چهارشنبه / ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۲۲:۲۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403051711861
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خبر داد

آغاز برداشت برنج «ICM» در ۱۰۰۰ هکتار از شالیزارهای گیلان

آغاز برداشت برنج «ICM» در ۱۰۰۰ هکتار از شالیزارهای گیلان

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برداشت برنج را در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار و هشت شهرستان به روش مدیریت تلفیقی محصول(ICM) آغاز کردیم.

صالح محمدی امروز، ۱۷ مردادماه در آیین برداشت مکانیزه برنج طرح ارتقای سلامت محصول برنج(ICM) در شهرستان خمام، یکی از برنامه‌های راهبردی حوزه امنیت غذایی را ارتقای سلامت محصولات کشاورزی دانست و اظهار کرد: بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی در گیلان تولید می شود که ۲۰ محصول حائز رتبه‌های برتر کشوری است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در استان گیلان تولید محصول استراتژیک برنج را در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار و هشت شهرستان به روش مدیریت تلفیقی محصول(ICM) اجرایی کردیم، افزود: این روش ضمن رعایت حفظ پایداری تولید در محصول برنج، حفظ زیست بوم شالیزار با جلوگیری از مصرف بی رویه نهاده های کشاورزی(کودهای پایه و نهاده های گیاه پزشکی) را رقم می زند و شاهد مصرف حداقلی کود و استفاده از نهاده های بیولوژیک هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مشارکت ۸۷۹ شالیکار در این طرح دانست و افزود: یکی از محورهای تولید برنج به روش ارتقا یافته، سلامت محصول است.

محمدی با اشاره به تولید ارقام محلی برنج در استان، عنوان کرد: تولید برنج به روش «ICM» تمرکز بر بازار مصرف دارد، زیرا رویکرد «ICM» حفظ تنوع زیستی در زیست بوم شالیزار با کاهش سموم و نهاده‌هاست.

وی محصول تولید شده به روش «ICM» را مورد توجه مصرف کنندگان دانست و گفت: روش مدیریت تلفیقی محصول را با برنج آغاز کردیم و به زودی در سایر محصولات کشاورزی گیلان نیز آن را دنبال می‌کنیم، زیرا کشاورزی سهم بالایی در اقتصاد گیلان دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در حوزه تولید محصولات صادراتی از جمله کیوی نیز از روش علمی و توسعه یافته «ICM» استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: این روش علاوه بر توجه به نیاز غذایی گیاه، مبارزه بیولوژیکی با آفات و بیماری‌ها را ممکن می کند.

وی با اشاره به تلاش محققین سازمان حفظ نباتات و موسسه گیاه پزشکی سازمان تحقیقات کشاورزی و موسسه تحقیقات برنج و مدیریت های جهاد کشاورزی هشت شهرستان هدف «ICM»، یادآور شد: شاهد برداشت خوشه های طلایی برنج در این مزارع هستیم و سال آینده سطح بیشتری از اراضی را به مدیریت تلفیقی محصول اختصاص می دهیم.

مریم حسینی، رئیس موسسه تحقیقات برنج نیز، کنترل تلفیقی آفات و بیماری های برنج به روش «ICM» را ماحصل نتایج پژوهش های مشترک موسسه تحقیقات برنج با موسسه تحقیقات گیاه پزشکی دانست و اظهار کرد: دستورالعمل کشت برنج «ICM» به بخش اجرا ارائه و طی دو سال گذشته در شالیزارهای شمال کشور اجرا شد.

وی عملیاتی شدن روش «ICM» را به منظور ارتقای سلامت در اکوسیستم شالیزار و تولید برنج سالم دانست و افزود: در سال زراعی ۱۴۰۳ کشت برنج «ICM» در سطح ۵۰۰۰ هکتار در حال اجراست که حدود ۱۵۰۰ هکتار آن در گیلان قرار دارد.

رئیس موسسه تحقیقات برنج هدف از کنترل تلفیقی آفات و بیماری های برنج را حفظ میکروارگانیسم های مفید شالیزار و حفظ سلامت برنج دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم این روش کشت توسعه پیدا کند تا از سموم کمتری در شالیزار استفاده شود و بتوانیم آفات مهم برنج را تحت کنترل قرار دهیم و هم کشاورز آسیب نبیند و هم مصرف کننده از سلامت محصول راضی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha