مجتبی قائمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ۲۰۲۸ نفر از جمعیت شهرستان کاشمر زیر یکسال است، افزود: از این تعداد ۱۲۳۶ نفرشان در شهر و ۷۹۲ نفر نیز در روستا هستند.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۳ درصد کودکان با شیر مصنوعی و ۷۶ درصد نیز تا پایان ۲سالگی فقط با شیر مادر تغذیه میشوند، اظهار کرد: ۳درصدی که از شیر مصنوعی استفاده میکنند به دلیل بعضاً مشکلی که نوزاد دارد و یا مادر دارو مصرف میکند است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمر گفت: اگر اختلاف آماری وجود دارد چون برخی نوزادان در وزن گیری مشکلی نداشته و یا از همان ابتدا والدین خودشان شیر خشک تهیه کرده و مراجعهای به ما نداشتهاند.
وی افزود: اغلب نوزاد وقتی وزن گیری مناسب و رشد خوبی ندارد به مراکز مراجعه میکنند که آموزشهای لازم داده میشود، اما اگر مادر در شیردهی مشکلی نداشت و نوزاد نمیتوانست از شیر مادر استفاده کند در این زمان شیر مصنوعی رایگان در اختیارشان قرار داده میشود.
قائمی با تأکید بر اینکه قطعاً هیچ غذایی نمیتواند جایگزین شیر مادر برای نوزاد شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه مرتب ترکیب شیر مادر بر اساس سن شیرخوار تغییر میکند عملاً نمیتوان آن را به روش مصنوعی تولید کرد.
وی با بیان اینکه شیر مادر یک غذای زنده است که بیش از ۱۰۰ ترکیب مختلف دارد، خاطرنشان کرد: شیر مادر، نه تنها غذایی با کیفیت بالاست بلکه حاوی ترکیباتی است که به عملکرد خوب بدن نوزادان زودرس کمک میکند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمر خاطرنشان کرد: مدت زمانی که سرعت رشد و تکامل کودک بالاست شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزاد است که باید در نهادینه کردن تغذیه با شیر مادر تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه شیر مادر در سلامت و تکامل نوزاد تأثیر بسیاری دارد، از مادران خواست در صورتی که مشکلی نداشتند نوزادانشان را تا ۲ سالگی با شیر خود تغذیه کنند.
انتهای پیام
نظرات