دکتر علیاکبر دلیرصحرایی با حضور در دفتر ایسنا بهمناسبت روز خبرنگار، اظهار کرد: بروسلوز یا تب مالت، بیماری مشترک میان انسان و دام است و کنترل بیماری تب مالت یکی از مهمترین اقداماتی است که در حال انجام است. واکسیناسیون، شناسایی دامهای آلوده، قرنطینه و کشتار این دامها از جمله اقداماتی است که توسط این اداره کل انجام میشود.
وی بیان کرد: این اداره کل براساس جمعیت دامی، برههای ماده و گاو و گوسالههای ماده را با واکسیناسیون علیه این بیماری واکسینه میکند.
وی ادامه داد: نکته اساسی در کنترل بیماری تب مالت حذف دامهای آلوده است. در این راستا، قانونگذار بیمه دام را اجبار کرد که بیمه، غرامت کشتار دام بیمار را پرداخت کند، اما دامداران از این قانون استقبال نکردند و تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار نمیگیرند.
دلیرصحرایی گفت: در سال ۹۴ تا ۹۶ در این استان طرحی مبنی بر شناسایی دامهای آلوده اجرایی و دامهای آلوده حذف شد که این امر سبب کاهش این بیماری در میان جمعیت دامی شد؛ اما با اختصاص نیافتن اعتبار بعد از آن، طرح ادامه نیافت و میزان آلودگی در میان جمعیت دامی افزایش یافت.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: برای کنترل این بیماری باید بیمه اجرایی دام سرلوحه کار قرار گیرد. از سوی دیگر، مردم به جای استفاده از مواد لبنی سنتی باید مواد لبنی پاستوریزه مصرف کنند، چون یکی از شیوههای انتقال این بیماری، استفاده از مواد لبنی سنتی است.
انتهای پیام
نظرات