مریم طاهردوست محمدی امروز (۱۴ مرداد ماه) اظهار کرد: با توجه به آسیبهای واردشده به کف موزه گرمابه پهنه سمنان، در مرحله اول کفپوشهای کف موزه بهدلیل فرسودگی جمعآوری میشود و سپس مرمت سنگفرش این بنا آغاز میشود.
وی یادآوری کرد: حمام حضرت یا حمام پهنه در هسته مرکزی بافت تاریخی سمنان و بین مسجدجامع و امامزاده یحیی سمنان واقع شده است. این موزه در سال ۸۵۶ هجری قمری در زمان سلطنت ابوالقاسم بابر خان، پادشاه تیموری و به دستور وزیر او، خواجه غیاثالدین بهرام سمنانی ساخته شد و در سال ۱۳۲۴ قمری توسط حاج ملاعلی حکیم الهی مرمت اساسی شده است.
او گفت: موزه گرمابه پهنه سمنان وسعتی معادل ۱۰۰۰ مترمربع دارد و در این موزه میتوان قسمتهای مختلفی مانند هشتی ورودی، رختکن، گرمخانه و خزانههای آب گرم و خزانههای آب سرد را دید. در این موزه، آثار تاریخی و فرهنگی، باستانشناسی و مردمشناسی بهنمایش درآمده و اسکلت زن باردار مربوط به تپه حصار دامغان، از شاخصترین اثر این موزه است.
وی ادامه داد: یکی از قسمتهای جالب توجه این حمام، سردر زیبا و کاشیکاریشده آن است و در بالای در ورودی اشعاری به خط نستعلیق خوانا و استادانه نوشته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سمنان با بیان اینکه کاربری این موزه در واقع حمام و گرمابه بوده است و به همین دلیل به نام موزه گرمابه شناخته میشود، افزود: این اثر به شماره ۱۰۲۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات