مهدی آرپناهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود هزار گلخانه سبزی و صیفی و پرورش گلهای زینتی در تیران و کرون به همت بخش خصوصی تأسیس شده که سهم تولیدی ۴۰ درصدی از کل فلفل دلمهای کشور به این منطقه اختصاص دارد.
وی افزود: بخش اندکی از گلخانههای این شهرستان به پرورش گلهای زینتی اختصاص یافته و عمده آن تولید فلفل دلمهای است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون، سالانه ۲۵ درصد به سطح زیر کشت محصولات گلخانهای این شهرستان افزوده شده به همین دلیل رتبه اول گلخانههای مدرن استانی و ملی را داریم.
آرپناهی اضافه کرد: ۹۰ درصد کل تولید فلفل دلمهای این منطقه قابلیت صادرات دارد و درصد کمی از آن در بازار داخلی مصرف میشود.
وی با بیان اینکه بستهبندی و برندسازی این محصول انجام شده، خاطرنشان کرد: فرآوری محصولات کشاورزی نیز مهم بوده که حلقه تولید را تکمیل میکند.
مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون یادآور شد: با راهاندازی گلخانهها و بستهبندی و صادرات آن، زمینه اشغال بالغ بر هزار نفر فراهم شده و با کمبود نیروی کار در منطقه مواجه هستیم.
آرپناهی نیرو کارگری را بخشی از منابع انسانی مورد نیاز اعلام کرد و گفت: نیرو کارشناس هم برای این کار نیاز بوده تا فعالیتهای تخصصی انجام گیرد.
وی به پرداخت تسهیلات برای راهاندازی مراکز بستهبندی و فرآوری محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: تنها نباید بر حوزه تولید تمرکز داشت، بلکه دیگر مؤلفههای تولیدی نیز باید رشد و پیشرفت کنند.
مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون به تولید موسیر این منطقه نیز اشاره کرد و گفت: محصولات دارویی مثل موسیر و زعفران در این شهرستان تولید میشود که رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
آرپناهی ادامه داد: تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان پرداخت میشود و بخشی از سرمایهگذاری نیز توسط خود افراد تأمین میشود.
به اعتقاد وی توسعه دیگر بخشها مثل راهاندازی هنرستان کشاورزی، آزمایشگاههای تحقیقاتی و تخصصی و فعالیتهای صنعتی مرتبط بر کشاورزی در این شهرستان با رونق کشاورزی رقم خورده و توانسته جهش مالی و اقتصادی به وجود آورد.
انتهای پیام
نظرات