• شنبه / ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403051308289
  • منبع : پایگاه‌های خبری

چند اصل مهم در باب ترور شهید هنیه ‌که نباید به حاشیه بروند

چند اصل مهم در باب ترور شهید هنیه ‌که نباید به حاشیه بروند

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری مسعود پزشکیان به تهران سفر کرده بود، توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

به گزارش ایسنا، به نقل از نور نیوز، نخست آنکه حماسه پر شور ملت ایران در مراسم بدرقه شهید هنیه، و نیز بر پایی تظاهرات جمعه خشم در محکومیت تروریسم صهیونیستی، پیوند ناگسستنی میان ملت ایران و فلسطین را آشکار ساخت و خط بطلانی بود بر ادعاهایی که برآنند تا حمایت از فلسطین را یک رویکرد صرفا حاکمیتی نشان دهند .حال آنکه ملت ایران نشان داد  در دفاع از مظلوم از جمله فلسطین هرگز کوتاه نخواهد آمد.

همچنین واکنش گسترده‌ جهانی به ترور شهید هنیه، در چارچوب محکوم سازی این جنایت و انتشار پیام‌های تسلیت از سوی مقامات کشورها و نیز برپایی تظاهرات مردمی در بسیاری از کشورها بیانگر دو نکته مهم است. اولا آنکه این حجم گسترده از واکنش نشان داد  که بر خلاف ادعای صهیونیست‌ها و حامیان غربی آن، جهانیان نه تنها گروه‌های مقاومت فلسطین و رهبران آنها را تروریست نمی‌دانند بلکه آزادی خواهانی قابل احترام می‌دانند که هدف قرار دادن آن برابر با تروریسم و جنایت علیه بشریت و آزادی خواهی است. این واکنش‌ها مشروعیت بین‌المللی و جایگاه جهانی مقاومت را بر همگان آشکار ساخت و نشان داد که حضور در جبهه مقاومت نه زمینه‌ساز انزوا نیست بلکه مولفه‌ای برای رسیدن به جایگاه بلند جهانی نزد دولت‌ها و ملت‌هاست چنانکه شهید هنیه، به این مهم دست یافت.

ثانیا واکنش ملت‌ها و دولت به ترور شهید هنیه اثبات کرد که سلطه رسانه‌ای صهیونیست‌ها و غرب نتوانسته چهره تروریسم دولتی و جنایت کار صهیونیستی و حامیانش را نزد افکار عمومی تطهیر سازد و به رغم سیاست سکوت صهیونیست‌ها درباره مسئولیت ترور هنیه، جهانیان رسما این رژیم را عامل این جنایت دانسته و خواستار بازخواست و مجازات آن شده‌اند. در همین راستا سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل با محکوم کردن ترور اسماعیل هنیه از سوی اسرائیل گفت: ترور اسماعیل هنیه تلاش آشکار برای تخریب تلاش‌های صلح بود. دیمیتری پولیانسکی سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز گفت: ترور اسماعیل هنیه را محکوم می‌کنیم این اقدام وحشیانه واقعا خاورمیانه را در آستانه جنگ قرار داده است. سفیر الجزایر در سازمان ملل هم گفت: این اقدام برای دفاع از خود نیست، اقدام خرابکارانه و تجاوزگرایانه است.

 دوم آنکه پس از ترور شهید هنیه، دولت‌ها و رسانه‌های غربی در فضاسازی گسترده تبلیغاتی برآن شده‌اند تا با برجسته ‌سازی پاسخ نظامی ایران و جبهه مقاومت به این جنایت، در نهایت ظرفیت‌های نظامی ایران زمینه‌ساز تشدید بحران در منطقه معرفی کرده و حتی ترورها و جنایات صهیونیست‌ها را نوعی رفتار مشروع در برابر نظامی‌گری مقاومت معرفی کنند. این رویکرد دروغین و تبلیغاتی برای نمایش چهره‌ای تنش‌ساز از مقاومت در حالی است که رایزنی‌های گسترده پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران و علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه با مقامات کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در کنار آنکه عزم و حق ایران برای پاسخگویی به این جنایت را آشکار ساخت، بیانگر ظرفیت‌های بالای دیپلماسی ایران در کنار میدان در پیگیری تحولات منطقه و تحقق حقوق حقه خویش در پاسخگویی به تهدیدات و نیز استمرار اراده ایران برای ظرفیت سازی منطقه‌ای و جهانی جهت حمایت از فلسطین و متوقف سازی رژیم جنایتکار صهیونیستی است.

به عبارتی دیگر این رایزنی‌های دیپلماتیک نشانگر تعامل و تعادل میان دیپلماسی و میدان در پاسخ بر هر تهدیدی علیه امنیت و تمامیت ارضی ایران در کنار مدیریت و اثر بخشی در تحولات منطقه و نظام بین‌الملل است که دامنه آن در سطوح منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و سازمان‌های بین‌المللی را در بر می‌گیرد. این پختگی و ابتکار همپوشانی میدان و دیپلماسی، بلوغ سیاسی و دفاعی جمهوری اسلامی به دور از رفتارهای هیجانی را نشان می‌دهد که با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و نقش آفرینی جهانی در طول چند دهه محقق شده است.

سوم آنکه هر چند که جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت از حق قانونی و بین‌المللی خویش برای پاسخگویی به تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی کوتاه نخواهند آمد و اجازه نمی‌دهند که تروریسم صهیونیستی بدون مجازات باقی بماند، اما این امر از مسئولیت نهادهای بین‌المللی از شورای امنیت گرفته تا سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری در مجازات رژیم صهیونیستی کم نخواهد کرد. قطعا اگر این سازمان در طول ۱۰ ماه جنگ غزه و نسل کشی فلسطینی رویکردی قاطع در مهار توحش صهیونیستی صورت داده‌ بودند امروز منطقه شاهد چنین وضعیت بحرانی و شکننده‌ای نبود و رژیم صهیونیستی جرات چنین جنایاتی را در نقض حریم یک کشور و ترور شخصیتی مردمی و جهانی همچون شهید هنیه را به خود نمی‌داد. امروز سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی در میان دو گزینه قرار دارند یا انکه همچنان به سیاست‌های انفعالی در قبال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی ادامه دهند و زوال جهانی خویش را تسریع کنند و یا اینکه در جهت درست تاریخ قرار گیرند و با محکوم سازی و بازخواست عملی تروریسم صهیونیستی و حامیانش برای بازگرداندن اعتبار از دست رفته خود اقدام کنند.

چهارم آنکه هر چند که دولتهای غربی با واژگانی همچون بی‌اطلاعی از طرح ترور شهید هنیه، ادعای تایید نکردن ترور هنیه توسط تل آویو، لزوم خویشتن‌داری طرف‌های درگیر در منطقه، تلاش برای برقراری آتش بس به رغم ترور هنیه و... بر آن بوده‌اند تا نقش خود را در این ترور مبرا سازند اما سابقه این کشورها در طول ۱۰ ماه جنگ غزه و  دهها میلیارد دلار کمک نظامی و اطلاعایشان به صهیونیست‌ها، کف زدن‌هایشان در کنگره برای نخست وزیر تروریست‌ها، اقدام آنها در معرفی گروه‌های ازادی بخش و مردم نهاد همچون حماس به عنوان تروریسم و تاکیدشان بر حذف آن از غزه و... مشوق‌های عملی برای تروریسم دولتی صهیونیستی بوده‌اند که نتیجه آن شهادت دهها هزار فلسطینی از جمله شهید هنیه است.رویه‌ای که حتی غربی‌ها در واکنش به تروریسم دولتی صهیونیستی و ترور شهید هنیه نیز از آن عدول نکرده و بار دیگر حمایت خویش را از این رژیم عنوان داشتند.

کاخ سفید در بیانیه‌ای درباره تماس تلفنی جو بایدن و نتانیاهو گفت: «رئیس‌جمهور درباره تلاش‌ها برای تقویت امکانات دفاعی اسرائیل در برابر تهدیدها، از جمله تهدید موشک‌های بالستیک و پهپادها، صحبت کرد. این شامل استقرار تازه نیروهای نظامی آمریکا می‌شود» در رویکردی حمایتی از رژیم صهیونیستی و بدون محکوم سازی این جنایت، بلینکن وزیر خارجه آمریکا از تمامی طرف‌ها در منطقه خواست تا اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کرده و به دنبال ایجاد آتش‌بس در غزه باشند.

رابرت وود سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفت: اسرائیل حق دارد از خود در برابر حملات حزب الله و دیگران دفاع کند. باربارا وود وارد سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل  نیز گفت: ما از حق اسرائیل برای دفاع از خودش حمایت می‌کنیم. نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: ما خواستار خویشتنداری در سراسر  خاورمیانه و دور شدن از هرگونه تشدید تنش نظامی هستیم.

پنجم آنکه نوع رفتارهای شبکه‌های اجتماعی غربی و نیز رسانه‌های به اصطلاح بزرگ و حاکمیتی غربی، در قبال ترور شهید هنیه و تروریسم دولتی صهیونیستی، از یک سو بار دیگر دروغین بودن ادعای جریان آزاد اطلاعات در غرب را اشکار ساخت چنانکه رسانه‌هایی همچون اینستا و ایکس، که این روزها خشونت آمیزترین تحولات ونزوئلا را با ادعای ازادی جریان اطلاعات پوشش می‌دهند و به آشوب در این کشور دامن می‌زنند، همزمان به حذف پست‌ها و پیام‌های تسلیت برای شهید هنیه پرداخته‌اند. تروریسم رسانه‌ای که واکنش و اعتراضات شدیدی را به همراه داشته است چنانکه پس از سانسور اخبار مرتبط با ترور «اسماعیل هنیه» در اینستاگرام، ترکیه دسترسی به این پلتفرم را مسدود کرد. همچنین انور ابراهیم، نخست‌وزیر مالزی از متا بابت حذف پیام‌ها و تصاویر مربوط به اسماعیل هنیه در بسترهای این شرکت انتقاد کرد. نخست وزیر مالزی بعد از حذف پستش نوشت: «اجازه دهید این یک پیام روشن و واضح به متا باشد: این رویه بزدلانه را کنار بگذارید.»

 در حوزه‌ رسانه ای نیز رسانه‌های غربی در یک اجماع با دولتهایشان، خط رسانه‌ای تطهیرسازی و کم رنگ‌سازی تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و جنایت بودن ترور شهید هنیه را در پیش گرفته‌اند. این رسانه‌ها که مدعی بی‌طرفی و اطلاع‌رسانی حرفه‌ای هستند با طرح ادعاهایی در باب وضعیت امنیتی ایران، رویه بودن ترور رهبران و فرماندهان مقاومت توسط تل‌آویو، تکرار ادعاهای دروغین در باب آمار تلفات صهیونیست‌ها در روز طوفان الاقصی در حالی که به اذعان خود صهیونیست‌ها و نهادهای بین‌المللی آن تلفات به دست خود نظامیان صهیونیست‌ و نه مقاومت روی داده است، انحراف افکار عمومی از تروریسم دولتی صهیونیستی و ترور شهید هنیه به مسائل حاشیه‌ای همچون تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی و نحوه پاسخگویی ایران، طرح ادعاهایی همچون درگیر شدن آمریکا با ایران در صورت پاسخگویی تهران به ترور هنیه و لزوم خودداری مقاومت از هرگونه پاسگویی و.... برآن شده‌اند تا عملا موضع ترور شهید هنیه و نقض حاکمیت ایران در تروریسم دولتی صهیونیستی را به مسئله‌ای حاشیه‌ای مبدل سازند. به عبارتی دیگر این رسانه‌های حاکمیتی غربی،بار دیگر رسال خبری و حرفه‌ای خود را قربانی اربابان سیاسی و رژیم صهیونیستی کرده‌ و نشان دادند که شریک رسمی و عملی جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha