پروین دلیری در حاشیه دومین همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور که به مدت سه روز طی ۱۰ الی ۱۲ مردادماه در محل مجتمع شهدای سلامت مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به اهمیت توجه به جایگاه پزشکان عمومی در نظام سلامت گفت: متأسفانه متولیان نظام سلامت متوجه خطر بزرگ حذف طبابت عمومی در کشور نشده اند. پزشکان عمومی سالهای دور در بیشتر محلهها مطب داشتند، طبابت میکردند و تبدیل به دکتر خانوادگی اهالی محل میشدند.
دلیری تصریح کرد: در حال حاضر رد پای این مطبهای محلی نه تنها کم رنگ شده بلکه در برخی مناطق وجود ندارد؛ چراکه پزشکان عمومی به دلیل کم شدن بیمار و بالا رفتن هزینهها، مطبها را یک به یک تعطیل کرده و میکنند.
وی افزود: تعرفه، ابزار تنظیمی نظام سلامت است، وقتی تعرفه فعالیت در حوزه درمان پایینتر از هزینههایش میشود چطور میتوان انتظار داشت درمانگران ما سراغ اقدامات پزشکی در حوزه زیبایی نروند؟! در برخی مناطق شهری در ۱۰ سال گذشته حتی یک مطب پزشک عمومی، افتتاح نشده است. این اگر هشدار و زنگ خطر نیست پس چه میتوان به حسابش آورد؟
دلیری به خطر متزلزل شدن جایگاه اجتماعی پزشکان عمومی در جامعه اشاره کرد و گفت: نظام ارجاع، هزینههای تحمیلی بردولت در زمینه تامین سلامت را به شدت کاهش می دهد اما چون در این نظام، پزشک عمومی، محور قرار میگیرد، خیلیها به مذاقشان خوش نمیآید که چنین سیستمی درست و اصولی اجرا شده و به موفقیت برسد و نتیجه چیزی نیست جز صرف هزینه های هنگفت در سیستم بهداشت و درمان و افتادن در دام درمان محوری به جای پیشگیری...
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، وی در پایان با اشاره به برگزاری همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور از سوی انجمن پزشکان عمومی خراسان رضوی گفت: این همایش با هدف رشد و ارتقاء علمی پزشکان عمومی در کنار رشد حرفهای و شغلی آنان، برای دومین سال پیاپی برگزار شده و بیش از ۶۰۰ پزشک عمومی در این دوره از همایش حضور یافتند.
دومین همایش سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور دهم تا دوازدهم مرداد ماه جاری در محل مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات