به گزارش ایسنا، منابع آگاه به رویترز گفتند که صادرات از متحدانی که تجهیزات تراشهسازی مهمی را صادر میکنند شامل ژاپن، هلند و کره جنوبی، شامل این ممنوعیت نمیشود و در نتیجه، تاثیر این مقررات را محدود میکند. بر همین اساس، شرکتهای بزرگ تولیدکننده تجهیزات تراشهسازی مانند ASML و توکیو الکترون، شامل این ممنوعیتها نخواهند شد. ارزش سهام این دو شرکت، در پی انتشار این خبر، افزایش یافت.
یکی از این منابع آگاه گفت: این مقررات، دامنه مقررات محصولات مستقیم خارجی را گسترش داده و دریافت صادرات از بسیاری از کشورها را برای دهها کارخانه چینی سازنده تراشههای پیشرفته ممنوع میکند. کشورهایی که شامل مقررات جدید میشوند، سرزمینهای اشغالی فلسطین، تایوان، سنگاپور و مالزی هستند.
آمریکا با هدف جلوگیری از پیشرفت چین در عرصه ابررایانش و هوش مصنوعی، در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، کنترلهای صادراتی را برای ارسال تراشهها و تجهیزات تراشهسازی به چین، اعمال کرد.
مقررات جدید که در مرحله پیشنویس هستند، نشان میدهد واشنگتن به دنبال حفظ فشار بر صنعت نیمهرسانای چین بدون ناراحت کردن همپیمانانش است.
بر اساس گزارش رویترز، تحت مقررات محصول مستقیم خارجی، اگر محصولی با استفاده از فناوری آمریکایی ساخته شده باشد که شامل محصولات ساخته شده در یک کشور خارجی، دولت آمریکا این اختیار را دارد که مانع فروش آن شود.
انتهای پیام
نظرات